Delničarji so se seznanili z letnim poročilom za lansko poslovno leto, s pozitivnim mnenjem revizorja, s pisnim poročilom nadzornega sveta o preveritvi letnega poročila ter z informacijo o prejemkih članov organov vodenja in nadzora.

Za revidiranje letošnjega poslovanja so imenovali revizijsko družbo KPMG Slovenija, določili pa so tudi višino plačila za opravljanje funkcije in sejnine članom nadzornega sveta ter članom komisij nadzornega sveta.

Adria Airways je lani prepeljala 1.026.839 potnikov, kar je štiri odstotke več kot leta 2012, medtem ko jim glavnega cilja, to je pozitivne ničle, lani še ni uspelo doseči. Ustvarili so 3,1 milijona evrov čiste izgube, ki so jo pripisali enkratnim dogodkom, večinoma povezanim s poslovanjem v preteklosti.

V prvem letošnjem četrtletju je z Adrio Airways letelo 188.594 potnikov, kar je deset odstotkov več kot v enakem obdobju lani, rezultat iz poslovanja pa je bil v prvih treh mesecih na letni ravni boljši za 2,1 milijona evrov. Glede letošnjega poslovanja so optimistični - v celotnem letu načrtujejo 2,7 milijona evrov čistega dobička, so nedavno povedali za STA.