Nadzorniki so odločili še, da bodo novega predsednika nadzornega sveta imenovali na prihodnji seji, sicer pa Topič ostaja nadzornik.

Topiča, ki je bil pred tem že predsednik nadzornega sveta Begrada, so namreč po nedavnem odstopu tamkajšnjega dolgoletnega generalnega direktorja Franca Panjana konec preteklega tedna začasno oz. za obdobje enega leta imenovali za predsednika uprave te novomeške gradbene družbe. Po neuradnih podatkih je Panjan odstopil zaradi osebnih razlogov.

Sicer pa so delničarji Trima na ponedeljkovi skupščini soglasno potrdili dokapitalizacijo družbe z denarnimi ali stvarnimi vložki, ki je nujna za zagotovitev solventnosti družbe. Banke upnice, zdaj glavne lastnice Trima, bodo v skladu s sprejetim nasprotnim sklepom SID banke v kapital Trima predvidoma pretvorile med 13 in 20 milijoni evrov terjatev. Pretvorba pa bo potekala med 3. in 6. junijem.

V Trimu bodo morali tudi v kratkem imenovati novega predsednika uprave, saj Gregorju Jakliču začasni mandat, ki ga je dobil konec aprila, poteče v soboto. Kot so za STA pojasnili v Trimu, pa lahko na tem mestu ostane do 31. maja ali do imenovanja novega predsednika.

Pred Jakličem je Trimo kot začasni predsednik uprave dva meseca vodil Topič, ki so ga na to mesto imenovali po februarskem odpoklicu dolgoletne glavne direktorice Tatjane Fink. Ta je sledil vstopu bank v lastništvo trebanjskega podjetja.