Nadzorni svet je danes obravnaval tudi poročilo o odpravi insolvence po uspešno izvedeni dokapitalizaciji Trima. Tako kot vodstvo je končni izid dokapitalizacije in podpis dodatka h krovni pogodbi o finančnem prestrukturiranju s strani bank ocenil kot izjemno pozitivno novico. S tem se namreč vzpostavlja temelje za finančno stabilnost skupine in omogoča osredotočenost zaposlenih na poslovanje ter na ustvarjanje dolgoročne vrednosti za vse deležnike družbe.

Dokapitalizacija v višini 13,2 milijona evrov

Sedem bank upnic je Trimo s pretvorbo terjatev v kapital dokapitaliziralo v višini 13,2 milijona evrov v ponedeljek, v torek pa je sledil še podpis dodatka h krovni pogodbi o finančnem prestrukturiranju z vsemi desetimi bankami upnicami. Z njim so se banke zavezale k odobritvi likvidnostnega posojila, hitrejšemu sproščanju garancij in podaljšanju roka začetka odplačevanja kreditov ter tako pokazale odgovornost pri iskanju dolgoročne rešitve za nadaljnje poslovanje Trima.

Po Kržanovih besedah so bili z dokapitalizacijo zagotovljeni ključni pogoji za nadaljnje uspešno upravljanje družbe Trimo. »Kot domačin iz Trebnjega trdno verjamem, da ima Trimo s svojimi inovacijskimi potenciali, naprednimi produkti in rešitvami ter uveljavljenim položajem na globalnih trgih vse možnosti za uspešno nadaljevanje svoje zgodbe,« je zapisal v današnjem sporočilu za javnost.

Zaupanje v stabilnost družbe

Zaupanje v stabilnost družbe in njeno novo upravo je izrazil tudi Krajnc. »Potem ko smo v minulih dneh uspeli stabilizirati kapitalsko osnovo Trima in z bankami dogovorili celovite ukrepe za finančno prestrukturiranje, smo danes utrdili tudi korporativno upravljanje družbe. S tem so postavljeni ključni stebri za nadaljnje ukrepe za vzdržno poslovanje in rast naše družbe,« je dejal.

Kržanu, doslej generalnemu direktorju družbe Ursa Slovenija, začne petletni mandat teči 1. julija. Do takrat bo to funkcijo opravljal dosedanji predsednik uprave Gregor Jaklič. V upravi Trima je še Bojan Gantar, ki je to funkcijo nastopil 29. maja.

Kržan je diplomirani ekonomist, zaključil pa je tudi študij MBA. V zadnjem desetletju je vodil podjetje Ursa Slovenija, ki se ukvarja s proizvodnjo izolacije iz steklene volne. Gantar pa je diplomirani inženir strojništva, prav tako z zaključenim študijem MBA, ki je od leta 2005 vodil podjetje Hidrio Perles oz. Perles, v katerem je izpeljal proces prestrukturiranja.

Krajnc je nadzornik Trima od lanskega avgusta, mesto prvega med njimi pa prevzema z današnjim dnem.