Najemna pogodba je bila sklenjena za eno leto, ustanovljena je tudi predkupna pravica v korist Eurotasa, ki bo v petek znova odprl hotel, tokrat s starim imenom Celeia.

Kot je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve, se je sredi prejšnjega tedna iztekel rok za prijavo terjatev. Terjatve je prijavilo okoli 65 upnikov, največja upnika sta davčna uprava, po novem finančna uprava, in KBM Leasing.

Stečajna upraviteljica je za STA povedala, da se rok za preizkus terjatev, ki jih še ni seštela, izteče konec tega meseca. Ker gre za zelo veliko terjatev, ki so tudi težavne, bo sodišče najbrž zaprosila za podaljšanje roka za njihov preizkus.

Sodna poravnava s KBM Leasingom

S KBM Leasingom pa je Štorman sredi julija sklenil sodno poravnavo, ki je potekala pred mariborskim okrožnim sodiščem. S to poravnavo sta stranki uredili medsebojna sporna razmerja, ki so se nanašala na sporno prodajo opreme v Hotelu Štorman, ki je bila Štormanova last. KBM Leasing je namreč vložil izvržbo v višini 2,2 milijona evrov za povrnitev plačila vrednosti hotelske opreme.

KBM Leasing je zaradi neporavnanih obveznosti Štormanov hotel v Celju decembra lani za 1,35 milijona evrov prodal družbi Administrator, za katero naj bi stal celjski nepremičninar Aleksander Jančar. Ta je tudi predsednik uprave že omenjenega Eurotasa.

Stečajna upraviteljica pa je Štormanova zemljišča v Šempetru oddala v najem družbi Štorman, ki jo vodi njegova hči Elizabeta.