Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Španija ceneje do pet milijard evrov svežih sredstev

Madrid -  Španija je na današnji dražbi državnih dolžniških vrednostnih papirjev zbrala 5,03 milijarde evrov, kar predstavlja zgornjo mejo načrtovane zadolžitve. Povprečne obrestne mere so bile nižje kot na zadnjih primerljivih dražbah. Vlagatelji očitno še naprej zaupajo v uspešen spopad španske vlade z javnofinančnimi težavami.

(Foto: Reuters)

Španska zakladnica je danes izdala državne obveznice z različno ročnostjo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Z desetletnimi obveznicami je zbrala 2,435 milijarde evrov, povprečna zahtevana donosnost nanje pa je znašala 4,957 odstotka. Na zadnji podobni dražbi 21. februarja je medtem Madrid pristal na 5,222-odstotno povprečno obrestno mero.

Kot so poudarili na španskem gospodarskem ministrstvu, so se danes za obdobje desetih let po povprečni obrestni meri, nižji od petih odstotkov, zadolžili prvič po novembru leta 2010.

Državni dolžniški vrednostni papirji z dospelostjo čez pet let so medtem Španiji prinesli 2,026 milijarde dolarjev. Tudi povprečna obrestna mera na te obveznice se je močno znižala. Dosegla je 3,612 odstotka, potem ko je bila na avkciji 7. februarja pri 4,169 odstotka.

Še 569,9 milijona evrov je država zbrala s prodajo triletnih državnih obveznic. Zahtevana donosnost nanje je v povprečju znašala 2,68 odstotka (na zadnji primerljivi dražbi 17. januarja 2,77 odstotka).

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Španija ceneje do 4,2 milijarde evrov Novice

Španija ceneje do 4,2 milijarde evrov

Španija je na današnji dražbi s prodajo dve-, šest- in desetletnih obveznic zbrala 4,23 milijarde evrov, pri čemer je dosegla nekoliko nižje obrestne mere. Španija je tako že drugič ta teden izkoristila vnovično umirjanje razmer na trgu španskega Več »

Standard & Poor's potrdil bonitetno oceno Španije Novice

Standard & Poor's potrdil bonitetno oceno Španije

Bonitetna hiša Standard & Poor's (S&P) je danes pozdravila varčevalne ukrepe španske vlade in potrdila dolgoročno oceno kreditnega tveganja države, ki je pri BBB+. Kljub "odločni predanosti" implementaciji fiskalnih in strukturnih reform pa obeti ostajajo negativni, poroča nemška tiskovna Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor

Prva kotacija Osveženo: 27.02.2015, 12:59
GRVG 5,14 -0,58%
IEKG 1,10 4,76%
KRKG 61,00 3,37%
LKPG 23,75 2,15%
MELR 72,51 0,01%
PETG 278,30 -0,61%
POSR 16,00 -1,84%
TLSG 144,30 -0,48%
ZVTG 26,80 3,08%