Ljubljansko višje sodišče je s sodbo, izdano 3. decembra lani, zavrnilo pritožbo tožeče stranke zoper točko prvega izreka prvostopenjske sodbe, s katero je sodišče prve stopnje zavrnilo tožbeni zahtevek, da mora tožena stranka plačati tožeči stranki znesek 9,36 milijona z zakonskimi zamudnimi obrestmi.

Poleg tega je zavrglo pritožbo Sky Neta zoper točko drugega izreka, s katero je sodišče prve stopnje ugodilo tožbenemu zahtevku tožeče stranke in razsodilo, da je tožbeni zahtevek, na podlagi katerega je tožena stranka dolžna plačati tožeči stranki znesek 16,6 milijona evrov, po podlagi utemeljen, ker tožeča stranka ni imela pravnega interesa.

Obenem pa je višje sodišče ugodilo pritožbi tožene stranke zoper točko drugega izreka prvostopenjske sodbe in je v celoti zavrnilo zahtevek tožeče stranke za plačilo 16,6 milijona evrov z zakonskimi zamudnimi obrestmi. V tem delu je odločitev sodišča postala pravnomočna, so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze še sporočili iz Telekoma Slovenije.

Višje sodišče medtem odločitev o pritožbenih stroških pridržalo za končno odločbo

Višje sodišče v Ljubljani je medtem odločitev o pritožbenih stroških pridržalo za končno odločbo. Ker sodišče prve stopnje še ni odločalo o podrednem tožbenem zahtevku, ki se nanaša na izpolnitev pogodbe (posredovanje naročila za gradnjo 414 baznih postaj in za pripravo dokumentacije za 434 baznih postaj), bo o tem odločalo v ponovnem postopku.

Višje sodišče v Ljubljani je poleg tega s sklepom zavrnilo pritožbo tožeče stranke zoper sklep prvostopenjskega sodišča o zavrnitvi predloga za izdajo začasne odredbe.

Novogoriška družba Sky Net je maja leta 2007 na ljubljanskem okrožnem sodišču zaradi domnevnega nespoštovanja veljavne pogodbe o gradnji baznih postaj in molka poslovnega partnerja vložila tožbo proti tedanji Telekomovi hčerinski družbi Mobitel.