"To je uradna potrditev, da so bila vsa dejanja Vere Mihatovič od zadnje seje nadzornega sveta 13. maja dalje nezakonita in pravno neučinkovita," so zapisali v ACH.

Na sporni seji nadzornega sveta, ki se je začela 9. maja, končala pa 13. maja, so sodelovali takratni nadzorniki Tadeja Hočevar, Andrej Prebil in Mojca Novak. Ko je Hočevarjeva razširila dnevni red s predlogom za razrešitev takratne direktorice ACH Sonje Gole, je Novakova želela zapustiti prostor, kar naj bi ji bilo fizično onemogočeno. Novakova je nato na policijo celo podala prijavo zaradi domnevno protipravnega odvzema prostosti.

Za razrešitev Goletove in imenovanje Mihatovičeve za vršilko dolžnosti sta tako glasovala Hočevarjeva in Prebil. Goletova je razrešitev izpodbijala na sodišču, ki je presodilo, da sta sklepa nadzornega sveta nična.

Sodišče je sicer že 4. junija v nadzorni svet ACH namesto Hočevarjeve in Prebila imenovalo Janka Šemrova in Štefana Krajnca. Nadzorni svet ACH je nato 6. junija, potem ko je Goletova ponudila odstop z mesta direktorice ACH, za direktorja ACH imenoval Rasta Oderlapa. Goletova je bila 11. junija imenovana za nov štiriletni mandat na čelu družbe Adria Mobil, najpomembnejše družbe v skupini ACH.