V lasti SDH je tako prešlo 6,90 odstotka delnic Cimosa, 0,05 odstotka Geoplina, 12,24 odstotka turističnega podjetja Adria, 9,74 odstotka podjetja Varnost sistemi, 9,62 odstotka KDD, 0,03 odstotka Zavarovalnice Triglav ter 0,54 odstotka Banke Celje.

Poleg tega je SDH odkupil tudi deleže v štirih podjetjih v likvidaciji: GIO (30,04 odstotka), Dekorativna (100 odstotkov), IPOZ Trbovlje (1,20 odstotka) in Tovarna dušika Ruše (95,76 odstotka) ter stoodstotni lastniški delež Združene lesne industrije Tržič v stečaju.

SDH bo približno pet milijonov evrov kupnine poravnal s svojim nekaj več kot 3,3 milijona evrov vrednim solastniškim deležem na poslovni stavbi Smelt ter z denarnim nakazilom v višini 1,7 milijona evrov.

V SDH se je spomladi preoblikovala Slovenska odškodninska družba, njegova naloga pa je upravljati z naložbami države s ciljem zviševanja vrednosti naložb ter zagotavljanja čim višjih donosov in, pri strateških naložbah, tudi drugih strateških ciljev.

SDH je delniška družba, poleg delnic in deležev v lasti DSU pa je prevzel tudi premoženje Soda, prav tako mu zakon nalaga pripojitev Posebne družbe za podjetniško svetovanje (PDP).