Izvenobravnavni senat celjskega okrožnega sodišča je prejšnji teden v primeru Rotnika kot nekdanjega direktorja Teša, davčnega svetovalca Darka Končana in borznega posrednika Bogdana Pušnika razveljavil sklep o uvedbi preiskave kaznivega dejanja domnevnega pranja denarja in pomoči pri tem.

Senat je namreč ugotovil, da v sklepu o uvedbi preiskave iz lanskega decembra niso navedeni konkretni dokazi, iz katerih naj bi izhajal utemeljen sum očitanih kaznivih dejanj.

Preiskovalni sodnik v Celju je sklep o uvedbi preiskave dveh sumov pranja denarja, povezanih s projektom gradnje Teša 6, sprejel 3. decembra lani, potem ko so mesec dni prej kriminalisti omenjeno trojico pridržali. Končana in Pušnika so kmalu po pridržanju izpustili, Rotnik pa je zaradi nevarnosti vplivanja na priče ostal v priporu.

Rotnik, ki še čaka, da mu policija vrne zaseženi mobilnik in računalnik, je začel odrejeni pripor prestajati 6. novembra lani, mesec dni pozneje so mu ga podaljšali še za dva meseca. Iz pripora je bil izpuščen 24. decembra lani.

Pred dnevi je vrhovno sodišče sklep o priprtju Rotnika zaradi nezakonitosti razveljavilo, saj dokazi, posredovani s strani tožilstva, niso bili zadostni.