Nivo čez mesec dni v last upnikov

Nadzorniki SDH sprejeli kodeks upravljanja

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je ob koncu minulega tedna sprejel kodeks korporativnega upravljanja in politiko upravljanja državnih družb. Cilj je dolgoročno izboljšanje poslovanja družb in zagotovitev preglednosti, sledljivosti in preverljivosti odločitev SDH.

TPV za polovico okrepil dobiček

Dobavitelj avtomobilske industrije TPV je v treh letošnjih četrtletjih ustvaril 97 milijonov evrov prihodkov, kar je 13 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Dobiček iz poslovanja se je v istem obdobju okrepil za 49 odstotkov. Novomeška skupina, ki zaposluje okoli 1000 ljudi, si v celotnem letu obeta 126 milijonov evrov prihodkov.

Šport hotel Pokljuka v stečaj

Dan po zaključku pokljuških tekem za svetovni pokal v biatlonu je okrožno sodišče v Kranju začelo stečajni postopek nad Šport hotelom Pokljuka, ki je trpel leta nizke zasedenosti prenočitvenih zmogljivosti. Za stečajnega upravitelja je bil imenovan Milorad Vidović.

MLM vlaga v proizvodne zmogljivosti

Mariborska livarna Maribor (MLM), ki je v postopku prisilne poravnave, vlaga v izboljšanje proizvodnih procesov in povečanje zmogljivosti mehanske obdelave ulitkov. Trenutno je sredi 1,5 milijona evrov vredne naložbe, ki bo povečala zmogljivosti tlačnega litja najzahtevnejših aluminijskih ulitkov za avtomobilsko industrijo.

Salus bo izplačal vmesno dividendo

Veledrogerist Salus bo izplačal vmesno dividendo za leto 2014, in sicer v višini desetih evrov bruto na delnico.

Rusi reševali prvo banko

Ruska centralna banka je morala z zasilnim posojilom, visokim 30 milijard rubljev (okoli 435 milijonov evrov), finančno podpreti srednje veliko rusko banko Trust, ki jo je v reklamnih spotih promoviral tudi zvezdnik Bruce Willis. Nekdanji finančni minister Aleksej Kudrin je zatem dejal, da je Rusija blizu hude krize, ki bi lahko prihodnje leto sprožila serijo stečajev in znižanje bonitetne ocene.

Pripravila Jan Bratanič in sta