Začetek prodajnega postopka Term Rogaška

Lastnik družbe Terme SPA Rogaška, družba za financiranje HETA Asset Resolution iz skupine Hypo Alpe Adria, je včeraj začel iskati interesente za nakup 100 odstotkov delnic ali sredstev družbe iz Rogaške. Ponudbe zbirajo do 14. avgusta.

Novomeški CGP delničarjem 1,2 milijona evrov

Delničarji novomeške gradbene družbe CGP so na včerajšnji skupščini odločili, da se od 15,09 milijona evrov bilančnega dobička za izplačilo dividend nameni nekaj več kot 1,18 milijona evrov ali 1,1 evra bruto na delnico.

SID podjetjem 175 milijonov evrov kreditov

SID banka bo predvidoma septembra začela izvajati tri nove kreditne linije v višini 175 milijonov evrov. Od tega bo več kot 70 odstotkov rezerviranih za mala in srednja podjetja.

ACH več časa za finančno prestrukturiranje

Družba ACH ima tri mesece več časa, da vloži zahtevo za potrditev sporazuma o finančnem prestrukturiranju, je včeraj določilo okrožno sodišče v Ljubljani. S tem je ugodilo zahtevi krovne družbe sistema ACH, ki so jo podprle Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) in banke upnice. Novi rok za dogovor o finančnem prestrukturiranju je 20. november.

Industrijski proizvodi cenejši

Cene industrijskih proizvodov pri proizvajalcih so bile junija v povprečju enake kot maja, vendar so bile hkrati za 0,9 odstotka nižje kot v enakem obdobju lani. Na mesečni ravni so se prvič letos zvišale cene proizvodov, prodanih na domačem trgu, in sicer za 0,2 odstotka. Cene proizvodov, prodanih na tujih trgih, so se znižale za 0,2 odstotka.

Nemci in Slovenci nad sistemsko utajo DDV

Nemški in slovenski davčni organi so s sodelovanjem odkrili sistemsko utajo DDV, v katero so bili vključeni slovenski zavezanci kot vmesni člen v verigi transakcij. S preprodajo odpadnih surovin iz tretjih držav, predvsem iz držav nekdanje Jugoslavije, po slovenskih podjetjih na nemški trg so utajili za 2,6 milijona evrov davka. Primer je dobil epilog na sodišču, kjer je bilo izrečenih skupno za 28,5 leta zapornih kazni. V zaporu je pristal tudi slovenski državljan.

SIJ in mali delničarji dosegli dogovor

Vodstvi SIJ – Slovenske industrija jekla in Družbe pooblaščenke Ravne (DPR) sta dosegli dogovor o postopnem izplačilu delničarjev DPR s prodajo 1,15-odstotnega deleža SIJ in zunajsodno poravnavo. Dogovor je danes potrdil nadzorni svet DPR, potrditi ga mora še skupščina delničarjev DPR. Podrobnosti dogovora strani ne razkrivata.

Nemško gospodarstvo stagnira

Nemško gospodarstvo stagnira, ocenjuje nemška centralna banka Bundesbank. Ključni industrijski sektorji naj bi se v zadnjih mesecih upočasnili, kar je posledica globalnih geopolitičnih negotovosti in dopustov.

Pripravila Jan Bratanič in STA