Triglav prodaja češko podružnico

Zavarovalnica Triglav se je z družbo VIGO Finance iz Prage dogovorila za prodajo Triglavove češke odvisne družbe Triglav pojišt'ovna, manjše premoženjske zavarovalnice, ki je v 100-odstotni lasti holdinške družbe Triglav INT. Prodaja se bo končala predvidoma do maja 2015.

Na poročilo KPK o Rotniku ni odziva

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je v primeru nadzora nad premoženjskim stanjem direktorja Komunalnega podjetja Velenje in nekdanjega direktorja Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ) Uroša Rotnika, ki naj bi razpolagal z 980.000 do 3,3 milijona evrov, od odgovornih pričakovala ukrepanje, a brez uspeha. Na zaključno poročilo KPK v primeru Rotnika ni bilo odziva.

ZaAB za preiskavo TEŠ 6

Vodja poslanske skupine ZaAB Jani Möderndorfer je predsedniku vlade Miru Cerarju včeraj podal poslansko pobudo za podporo odreditvi parlamentarne preiskave v zadevi TEŠ 6. V ZaAB namreč ocenjujejo, da je finančno oškodovanje države tolikšno, da je potrebna posebna obravnava tega vprašanja tudi v državnem zboru.

Oglasi Dane so bili sporni

Razsodišče Slovenske oglaševalske zbornice je potrdilo spornost oglaševanja družbe Dana, ki je v oglaševalski akciji navajala, da je Dana na podlagi genotoksičnih testov najboljša voda v Sloveniji. Razsodišče je ocenilo, da je navedena trditev neskladna z določili slovenskega oglaševalskega kodeksa. K temu so dodali, da je Dana podatke iz analiz in raziskav prikazala, kot da je omenjena metoda – kljub temu da glede nje obstajajo pomembna strokovna razhajanja – splošno veljavna.

Tuš zapira trgovine v Bosni

Tuš Holding je za bosanski portal Vijesti.ba potrdil, da zapira trgovine na drobno v Bosni in Hercegovini. Tuš je o zaprtju trgovin po elektronski pošti obvestil vse dobavitelje v BiH, kot razlog pa navedel, da so zaradi nižje kupne moči, slabe gospodarske situacije in naravnih katastrof imeli manjše prihodke od načrtovanih.

DC Finance v poenostavljeni izbris

Družba Diners Club SLO, nekdanja imetnica franšize Diners za Slovenijo, ki je v postopku likvidacije, se je odločila za poenostavljen izbris hčerinskega podjetja DC Finance. Slednje je bilo eno osrednjih podjetij v aferi Diners.

Japonska ostala brez dveh ministric

Japonski premier Šinzo Abe je včeraj ostal brez dveh ministric. Juko Obuči, ministrica za trgovino in industrijo, je odstopila zaradi škandala o sporni porabi finančnih sredstev, medtem ko je kmalu za njo zaradi finančnih nepravilnosti odstopno izjavo podala še pravosodna ministrica Midori Macušima. Abe je že imenoval njuni zamenjavi. Obučijevo, ki so jo mnogi imeli za naslednjo premierko, bo zamenjal Joči Mijazava, Macušimijevo pa Joko Kamikava.

Pripravila Jan Bratanič in STA