Visoka kazen za Pro Plus

Agencija za varstvo konkurence (AVK) je družbi Pro Plus, ki bedi nad televizijskima programoma Pop TV in Kanal A ter spletnim portalom 24ur.com, v postopku zaradi zlorabe prevladujočega položaja izrekla skoraj pet milijonov evrov globe. V Pro Plusu napovedujejo, da bodo proti najnovejši odločitvi agencije uporabili vsa razpoložljiva pravna sredstva.

Kumer odslej na vrhu Elektro energije

Družba Elektro energija, hčerinska družba Elektra Ljubljane, ima novo vodstvo. Direktor je s 1. avgustom postal bivši državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu Bojan Kumer. Kumer je na tem mestu nasledil Igorja Podbelška, ki je sicer družbo vodil začasno.

Unicredit s padcem dobička

Unicredit bank Slovenija je v prvem polletju letos ustvarila 300.000 evrov čistega dobička, kar pomeni 85-odstotni padec na letni ravni. Razlog za slabši poslovni izid so predvsem slabitve in rezervacije, ki so dosegle 17,1 milijona evrov ali 16 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Delavci TET nazaj na delo

Okoli 175 delavcev Termoelektrarne Trbovlje (TET), ki so od maja doma na čakanju, se je vrnilo na delo. Predsednik podjetniškega sindikata Aleš Žagar je povedal, da opravljajo vzdrževalna dela oziroma se pripravljajo na ponovni zagon termoelektrarne konec meseca.

Upravitelj Klasja zamudil z ugovorom

Upravitelj celjskega Klasja Kristijan Anton Kontarščak je prepozno vložil ugovor proti vodenju postopka prisilne poravnave, je odločilo celjsko okrožno sodišče. Kontarščak je ugovor vložil, ker meni, da ne obstaja več kot 50-odstotna verjetnost, da bo izvedba načrta finančnega prestrukturiranja omogočila plačilno sposobnost družbe.

V EU rast, v Sloveniji upad trgovine na drobno

Obseg trgovine na drobno se je junija v območju evra in EU zvišal na letni ravni za 2,4 oziroma 2,5 odstotka. V Sloveniji je trgovina na drobno na mesečni ravni upadla za 0,1 odstotka, na letni pa za 2,6 odstotka.

Pripravila Jan Bratanič in STA