V stečaju Luxurisa 1,6 milijona evrov terjatev

Laščanom še pol leta za prodajo Dela

Uprava Pivovarne Laško se je z večino bank upnic dogovorila za podaljšanje veljavnosti sporazuma o prestrukturiranju do konca junija prihodnje leto. S tem so si v Laškem zagotovili dodatnih šest mesecev za prodajo Dela, v tem času pa bodo morali zaključiti tudi prodajo Radenske.

Metalka Commerce do nepremičnin Novolesa

Nepremičnine straškega Novolesa Primare v stečaju je na včerajšnji javni dražbi, ki je potekala po sistemu zniževanja izklicne cene, za nekaj manj kot 200.000 evrov kupila Metalka Commerce. Ta bo kot lastnik celotnega kompleksa nekdanjega Novolesa v Straži lahko nadaljevala s tamkajšnjo lesnopredelovalno dejavnostjo. Nepremičnine Novolesa Primare so po več neuspelih dražbah včeraj začeli prodajati po izklicni ceni 1,172 milijona evrov.

Novi nadzorniki Primorskih novic

V Primorskih novicah je prišlo do menjav v nadzornem svetu. Za nov mandat so bili izvoljeni predsednica nadzornega sveta Ksenija Mahnič in člani Miroslav Grča, Peter Ivanež ter Tea Vatovec, ki je nadzornica od letošnjega junija. Na novo je bila v nadzorni svet izvoljena še Elen Twrdy. Aleksander Bratina, Divina Čelhar, Davor Kolega in Ivan Dobrinčič pa so zapustili nadzorni svet.

Milijonske dividende Javne razsvetljave

Na skupščini družbe Javna razsvetljava je Enlux kot edini delničar odločil, da se od 8,5 milijona evrov bilančnega dobička za izplačilo dividend nameni 2,4 milijona evrov. Enlux lastniško obvladujejo Goran Bojović ter brata Matej in Tadej Počivavšek.

Grmek v. d. direktorja direkcije za infrastrukturo

Za novim letom bo Sergij Grmek prevzel funkcijo vršilca dolžnosti direktorja direkcije za infrastrukturo. Grmek je bil doslej v. d. direktorja direkcije za ceste.

Cvelbar v. d. direktorja Direktorata za stvarno premoženje

Stane Cvelbar bo z novim letom nastopil funkcijo vršilca dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za stvarno premoženje v ministrstvu za javno upravo.

Pripravila Jan Bratanič in STA