Milijonski posli z delnicami Petrola

Po včerajšnjem zaključku trgovanja na Ljubljanski borzi je Hypo banka v več svežnjih prodala dvoodstotni paket delnic Petrola, za katerega je iztržila skoraj 12 milijonov evrov. Po neuradnih informacijah naj bi delnice kupili domači vzajemni skladi, eden finančnih skladov blizu italijanske bančne skupine Unicredit in švedska družba za upravljanje East Capital, ki je pred kratkim z visokim dobičkom prodala delnice Zavarovalnice Triglav.

Medja bo odslej lažje delal

Slovenski državni holding je na včerajšnji skupščini NLB sprejel spremembe statuta, ki naj bi izboljšale upravljanje banke in povečale nekatera pooblastila uprave pod vodstvom Janka Medje. Naslednika Franceta Arharja v nadzornem svetu ni izbral.

NFD Holding v prisilko

Po tem, ko je uprava NFD Holdinga umaknila predlog za poenostavljeno prisilno poravnavo, nameravajo v holdingu na sodišče že v naslednjih dneh vložiti predlog za začetek redne prisilne poravnave. Pričakovati je, da bodo v NFD Holdingu predlagali razlastitev vseh sedanjih lastnikov in pretvorbo dela terjatev v kapital.

Delničarjem Save Re dividende

Delničarji Save Re bodo v roku 60 dni dobili dividende, ki bodo znašale 0,26 evra bruto na delnico, so na včerajšnji skupščini odločili delničarji.

Pripravila Tomaž Modic in STA