Uradno: država hoče vse Telekomove dobičke

Gorenjska banka z novo predsednico uprave

Nova predsednica uprave Gorenjske banke je postala Mojca Osolnik Videmšek, nekdanja direktorica sektorja za upravljanje kapitalskih naložb in nadzor v NLB.

DUTB prenesla vse dokumente NLB in NKBM

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), NLB in Nova KBM so končale prenos dokumentacije več kot 420 terjatev, s katerim se je samo na DUTB 5200 delovnih ur ukvarjalo 39 sodelavcev. Nominalna vrednost terjatev, prenesenih z NLB, znaša 2,278 milijarde evrov, nominalna vrednost terjatev, prenesenih z NKBM, pa 1,22 milijarde evrov. DUTB je bankama v zameno za terjatve dala za 1,1 milijarde evrov kapitala v obliki obveznic.

Akrapovič s 24-odstotno rastjo prodaje

Družba Akrapovič je lani dosegla kar 54 milijonov evrov prihodkov in s tem prodajo povečala za 17 odstotkov. Medtem se je čisti dobiček, ki je predlani znašal 1,27 milijona evrov, zvišal na približno 3,5 milijona evrov. V prvem četrtletju letos je glede na lani dosegla približno 24-odstotno rast prodaje in na novo zaposlovala.

Jezerc: Kreditov nihče ni mogel odobriti sam

Kredita nihče ni mogel odobriti sam, za to sta bila vedno potrebna dva, je na včerajšnjem zaslišanju pred preiskovalno komisijo DZ o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu dejal nekdanji direktor centra NLB za velika podjetja Tomaž Jezerc. Klicev uprave NLB ali tretjih oseb ni dobival, signali za odločitve pa so prihajali iz medijev.

Pripravila Jan Bratanič in sta