Visok padec stroškov mobilne telefonije

V skupno prodajo Tovarne olja Gea

Večinski lastniki Tovarne olja Gea, ki imajo v rokah dobrih 60 odstotkov delnic, so v ponedeljek podpisali sporazum o skupni prodaji delnic. Sporazum so podpisali KD Group, ki koordinira prodajo, KD Kapital, KD Skladi in Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB). Tovarna olja Gea je do konca septembra ustvarila 21 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 15 odstotkov več v primerjavi z lanskim enakim obdobjem.

Gradišek tudi uradno na vrh Cimosa

Sodišče je soglašalo z imenovanjem Janeza Gradiška za začasnega predsednika uprave Cimosa od ponedeljka naprej za obdobje največ štirih mesecev.

Mihelič novi vršilec dolžnosti direktorja Spirita

Vlada je v sredo za vršilca dolžnosti direktorja Javne agencije RS za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (Spirit) imenovala Gorazda Miheliča. Položaj bo prevzel 5. januarja, na njem pa bo do imenovanja direktorja, a najdlje šest mesecev.

Telekom Slovenije ohranil bonitetno oceno

Bonitetna agencija Moody's je za Telekom Slovenije izdala novo bonitetno poročilo, s katerim je potrdila obstoječo oceno Ba2, prav tako je prihodnje obete ohranila negativne.

Luka Koper do posojila EIB

Evropska investicijska banka (EIB) in Luka Koper sta v ponedeljek podpisali pogodbo o dolgoročnem, 15-letnem posojilu s triletnim moratorijem v višini 36 milijonov evrov. Posojilo bo zaokrožilo finančno konstrukcijo projekta podaljšanja prvega pomola in drugih infrastrukturnih del za povečanje zmogljivosti kontejnerskega terminala v Luki Koper.

Pripravila Tomaž Modic in STA