SDH: privatizacija se nadaljuje

Vsi že začeti postopki prodaje kapitalskih naložb države se nadaljujejo, so zapisali v Slovenskem državnem holdingu (SDH). Nedavno sprejeti sklep vlade, ki začasno prekinja privatizacijske postopke, bodo na naslednji seji obravnavali nadzorniki SDH, neuradno pa naj bi v holdingu prejeli pravno mnenje, po katerem je sklep nezakonit.

Helios s kazensko ovadbo nad žvižgača

Vodstvo Heliosa je včeraj pri organih pregona podala kazensko ovadbo zoper neznanega storilca zaradi suma storitve kaznivega dejanja izdaje poslovnih skrivnosti. Kot so pojasnili, je bil s tem ravnanjem še dodatno prizadet poslovni ugled družbe Helios, saj so bili podatki iz teh dokumentov že zlorabljeni.

Senica dobil licenco za vstop v upravo NKBM

Banka Slovenije je v torek Robertu Senici podelila dovoljenje za opravljanje funkcije člana uprave banke NKBM. Senica bo funkcijo predvidoma začel opravljati 1. avgusta.

Vlagatelji pograbili delnice Datalaba

Nove delnice Datalaba, s katerimi je ljubljansko podjetje zbralo več kot milijon evrov svežega denarja, so vplačali predvsem domači in tuji vzajemni in pokojninski skladi. Povpraševanje je za 40 odstotkov preseglo ponudbo. Razvijalec poslovne programske opreme bo sredstva uporabil za povečanje prodaje na obstoječih in prodor na nove trge.

Svetovalci: načrt sanacije Polzele realen

Na gospodarskem ministrstvu je potekal sestanek z bankami upnicami Tovarne nogavic Polzela, na katerem je nemška svetovalna družba Admetam ocenila, da je scenarij poslovnega prestrukturiranja Polzele realen. Ključni trenutek za eno zadnjih večjih tekstilnih podjetij v Sloveniji pa bo odločitev bank upnic o predlaganem finančnem prestrukturiranju.

Rok Furlan v osebnem stečaju

Ljubljanski poslovnež Rok Furlan, ki je bil med drugim glavni dobavitelj betona pri gradnji športnega kompleksa v Stožicah, je končal v osebnem stečaju. Kot smo razkrili v Dnevniku, je Durs v nadzoru nad njegovim premoženjem ugotovil nepravilnosti in mu naložil plačilo več kot milijon evrov dodatnega davka. Hkrati mu je zamrznil celotno premoženje, vendar je Furlan svoje nepremičnine in finančne naložbe pravočasno rešil pred davkarijo.

Pripravila Tomaž Modic in STA