Aleksander Jereb zapira Stolove družbe

Podjetje Stol Pisarniški stoli (po novem LK5), ki je pred leti prevzelo osnovno dejavnost nekdanjega pohištvenega velikana iz Kamnika, v kratkem ne bo obstajalo več. Aleksander Jereb se je odločil, da ga bo pripojil krovni družbi Stol, ki se ukvarja z oddajanjem nepremičnin. Proizvodnja pohištva je, kot smo poročali, že leta 2011 končala v podjetju Stol & Stol, ki lastniško ni povezano z Jerebom, je pa ta financer celotne operacije.

Sanolabor: dobiček manjši, dividende enake

Delničarji Sanolaborja bodo na podlagi sklepa nedavne skupščine dobili za 454.000 evrov bruto dividend. To je enako kot lani, čeprav je veledrogerist lani dosegel najnižji čisti dobiček v zadnjih nekaj letih. Znašal je 1,7 milijona evrov, kar je četrtino manj kot leta 2012.

Lastnik Impola deli dividende

Podjetje Impol 2000, prek katerega menedžerji Impola obvladujejo slovenjebistriško metalurško skupino, bo do konca oktobra delničarjem izplačalo za 330.000 evrov bruto dividend. To je enako kot lani. Hkrati bodo člani uprave Impola 2000 upravičeni do dodatne nagrade. Njen predsednik Jernej Čokl bo na primer dobil 0,35 odstotka čistega dobička skupine, kar znese 45.000 evrov.

Pripravil Tomaž Modic