ACH prodaja Debitel

Mobilni operater Debitel, ki je lani posloval najslabše doslej, bo moral kljub drugačnim napovedim izplačati dodatne dividende. Potem ko je februarja letos delničarjem z ACH na čelu izplačal 350.000 evrov vmesne dividende, so ti pred dnevi na skupščini z nasprotnim predlogom poskrbeli, da jim bo moral nakazati še 368.000 evrov. Hkrati so soglašali z razkritjem zaupnih podatkov ponudnikom za nakup delnic Debitela. ACH in Adria Mobil, ki obvladujeta 96 odstotkov Debitela, sta se odločila, da izvedeta postopek prodaje delnic.

Eti bi delničarjem razdelil pol milijona evrov

Delničarji družbe Eti Elektroelement bodo sredi julija na skupščini odločali o predlogu, da se jim za letos izplačajo dividende  v višini enega evra bruto na delnico. Skupno bi dobili malo manj kot 460.000 evrov. Obenem bi upravi podelili pooblastilo za pridobivanje lastnih delnic.

Moškotevc bi odpisal dolg Radia Štajerski val

Podjetnik iz Šentjurja Roman Moškotevc je le nekaj mesecev po tem, ko je prevzel večinski delež v Radiu Štajerski val, podjetje poslal v postopek poenostavljene prisilne poravnave. V okviru tega predlaga nezavarovanim upnikom, naj se odpovedo 60 odstotkom od 244.000 evrov terjatev. Radio ima le še pet zaposlenih, v prvem četrtletju pa je ustvaril 65.000 evrov prihodkov in 112.000 evrov izgube.

Raiffeisen nad Impakto Holding

Skupina Impakta Holding v lasti Žige Vrhovca in Jorga Koslerja do nadaljnjega ne more prodati ali zastaviti svojih hčerinskih podjetij. Banka Raiffeisen je na njih na podlagi izvršb vpisala več plomb v skupni višini 1,13 milijona evrov. 

Družba Onaon prepričala upnike

Sodišče je potrdilo poenostavljeno prisilno poravnavo ljubljanske družbe Onaon, ki se ukvarja s prodajo konfekcijskega blaga na drobno. Po potrjenem načrtu bodo upniki dobili poplačanih 70 odstotkov nezavarovanih terjatev v šestih letih.

V Cerknem bodo odločali o dividendah

Delničarji družbe pooblaščenke Certa Holding, ki obvladuje pomembne lastniške deleže v Eti Cerkno, Hotelu Cerkno in TIK Kobarid, bodo 2. julija odločali o razdelitvi bilančnega dobička. Tako kot lani bi dobili slabih 200.000 evrov dividend. Isti dan bo tudi skupščina družbe Certa, njene najpomembnejše naložbe. Ta bo delničarjem predvidoma namenila 377.000 evrov. Certa Holding je v lasti sedanjih in bivših zaposlenih v njenih podjetjih.

Pripravil Tomaž Modic