Emporio Medical: razveljavili stečaj

Jambrek prodal znanstveni inštitut EPF

Peter Jambrek, prvi predsednik ustavnega sodišča in ustanovitelj dveh zasebnih fakultet, ni več lastnik Znanstvenega inštituta Evropske pravne fakultete (EPF). Jambrekov inštitut je 55-odstotni delež prepustil sinu Boštjanu Mihi Jambreku. Preostanek lastništva znanstvenega inštituta, ki je v letu 2013 ustvaril dobrih 111.000 evrov čistih prihodkov od prodaje, posredno obvladujeta Miha Pogačnik in Rok Čeferin.

Ratajevi prenašajo lastništvo GTC Kope

V družbi GTC Kope, lastnici žičnic na priljubljenem koroškem smučišču, ki jo obvladuje Drago Rataj s sodelavci, je prišlo do sprememb v lastništvu. Nedolgo po tem, ko so s pomočjo poenostavljene prisilne poravnave odpisali pol milijona evrov dolgov, je lastnika zamenjalo 24 odstotkov GTC Kope. Podjetje Požarni sistemi, ki je povezano z Ratajem, jih je prodalo mariborskemu podjetju Elektrik Davida Šerdonerja.

Milijonski davčni dolg Igorja Furlana

Igor Furlan, bivši vojaški ataše Slovenije v Moskvi in podpredsednik Društva Slovenija-Rusija, ima za okoli milijon evrov neporavnanih obveznosti. Toliko terjatev so v Furlanovem osebnem stečaju prijavili upniki, praktično vse pa odpade na dolgove do Republike Slovenije.

Kamniški gradbinec bi odpisal dolgove

V podjetju Žurbi Team iz Kamnika, ki se ukvarja z gradbeništvom in zaposluje več deset ljudi, so na sodišče vložili predlog za začetek postopka poenostavljene prisilne poravnave. Navadnim upnikom, ki jim dolgujejo 2,7 milijona evrov, predlagajo 50-odstotno plačilo terjatev v šestih letih. Lani so imeli vsega četrt milijona evrov prihodkov, ukrepi za sanacijo pa predvidevajo odpuščanje deset ljudi.

Novi TIB Transport s finančno injekcijo

Okrožno sodišče v Kopru je soglašalo z oddajo nepremičnin in drugega premoženja podjetja TIB Transport, ki je lanskega novembra končalo v stečaju. Posle bo nadaljevalo podjetje TIB Logistika, ki ga obvladujeta brata Janez in Jernej Skubic, sicer lastnika prevozniškega podjetja Korle iz Ivančne Gorice. Nasledniku TIB Transporta sta pred kratkim zagotovila več kot 74.000 evrov finančnih sredstev, ki sta jih zdaj pretvorila v kapital.

Pripravil Tomaž Modic