Musar & Co. na Eto prenesli eno od naložb

Danes o likvidaciji TET

Skupščina Termoelektrarne Trbovlje (TET), na kateri naj bi odločali o začetku postopka likvidacije družbe, bo predvidoma danes.

Družina Polič si obeta 2,2 milijona evrov

Družina Polič, ki je uspela na področju izdelave merilnikov za televizijsko gledanost in se redno uvršča na seznam najpremožnejših Slovencev, se je odločila, da si iz podjetja Pick & Place izplača več kot 2,26 milijona evrov. Za toliko bo zmanjšala njegov osnovni kapital, saj je ta glede na naravo in obseg poslovanja previsok. Sredstva si bodo enakomerno razdelili Vladimir, Peter in Denis Polič.

Decembra znova o usodi Klasja

Čez tri tedne bodo na okrožnem sodišču v Celju nadaljevali odločanje o ugovoru proti prisilni poravnavi družbe Klasje Celje. Njen stečaj zahtevata upravitelj Kristjan Anton Kontarščak in eden od upnikov, ker da predlagani načrt finančnega prestrukturiranja ni izvedljiv. Sodišče je tako za 9. december razpisalo nov narok, na katerem bodo med drugimi zaslišali direktorico Revizijske hiše Simončič. Z njenim mnenjem so v Klasju Celje izpodbijali navedbe iz ugovora upravitelja.

V Murskem valu še menjava vodstva

V Radiu Murski val, najbolje poslušanem radiu v Pomurju, je po lastniških spremembah prišlo še do zamenjave direktorice. Po tem, ko je Geza Farkaš prodal svoj 40-odstotni delež, je vodenje podjetja namesto Irme Benko prevzela Laura Gider. Ta je solastnica družbe GMT, večinske lastnice Radia Murski val.

Skupina Krater skoraj v celoti zastavljena

Lastništvo podjetja Eurofit, ki obvladuje skupino Krater, pod katero spadajo Papir Servis, RGL, Salomon (Ekipa, Lady, Jana..) in tiskarna Set, je od nedavnega skoraj v celoti zastavljeno. Po tem, ko je Alenka Odlazek vpisala hipoteko na 43,5-odstotnem deležu Martina Odlazka, je zdaj enako naredila še na skupno 32-odstotnem deležu v lasti njunih družinskih članov. S tem je zavarovala svojo 9-milijonsko terjatev, ki zapade leta 2025.

Pripravil Tomaž Modic