Boštjan Nagode dobil dodatne tri tedne časa

Erste Card bo vodil Igor Žabot

Družba Erste Card, ki je pred letom dni prevzela franšize Diners Cluba v Sloveniji, ima novega direktorja. Hrvati so za ta položaj izbrali Igorja Žabota, ki bo družbo zastopal skupaj z dosedanjima direktorjema. Erste Card namreč vodita še Alen Ptičar in Mladen Mirko Tepuš. Lani, v prvem letu poslovanja, je družba ustvarila 2,3 milijona evrov prihodkov in 350.000 evrov izgube.

Detel Global bi odpisal polovico dolgov

V podjetju Detel Global, ki ponuja storitve internetne telefonije, so se odločili, da sprožijo postopek poenostavljene prisilne poravnave. S tem so prekinili več kot dvomesečno obdobje blokade računov. Po predlogu bi nezavarovanim upnikom odpisali polovico od skupno štirih milijonov evrov terjatev, izpeljali pa bi tudi prestrukturiranje na prodajnem in drugih področjih. Podjetje lastniško obvladuje Božidar Fišakov, ki je večinski delež pred meseci odkupil od direktorja Nebojše Jovanovića.

Jančar izgubil partnerjav projektu na Obali

Celjski poslovnež Aleksander Jančar je izplačal partnerja v enem od njegovih nepremičninskih projektov. Podjetje Kaštel, prek katerega je nameraval v središču Portoroža postaviti poslovno-turistični objekt, je pred dnevi izgubilo enega od solastnikov. Iz lastništva je izstopilo podjetje Ksene, njegov 50-odstotni delež je za neznano ceno kupilo Jančarjevo podjetje Maksimilijan.

Racman našel novega direktorja za igralnice

Ljubljansko podjetje Onisac, lastnik igralnega salona Casino Rio v Areni, ima novega direktorja. Sergej Racman, sicer lastnik sosednjega Koloseja, je na to funkcijo imenoval Petra Kolarja, ki po dostopnih podatkih svetuje vodstvu Adrie Airways in Term Čatež na področju informatike in kontrolinga. Kolar je z začetkom septembra zamenjal Katarino Valentinčič Istenič. Onisac je lani povečal prihodke za več kot tretjino na 7,5 milijona evrov, vendar je zaradi visokih odpisov finančnih naložb ustvaril skoraj tri milijone evrov izgube.

Talum letos z izgubo

Kidričevski proizvajalec aluminija Talum je tudi ob letošnjem polletju zabeležil negativen izid, saj je ustvaril okoli 4,5 milijona evrov izgube. Ta je med drugim posledica lanske razmeroma nizke cene aluminija na londonski borzi, ki pa se je v zadnjih mesecih vendarle začela dvigovati.

Pripravil Tomaž Modic