Ana Ivandič zapustila Formitas

Odlazku dva milijona iz njegovih družb

Martin Odlazek, lastnik skupine Krater, si je od podjetij Eurofit in Farma Stična, ki ju obvladuje, izposodil dva milijona evrov. Posojili naj bi poplačal v začetku naslednjega leta, podjetjema pa je dovolil vpis hipoteke na svojem premoženju.

Šilič zapustil Raiffeisen Leasing

Družba Raiffeisen Leasing, ki je zaradi visokih slabitev naložb pred kratkim potrebovala 44-milijonsko dokapitalizacijo iz Avstrije, je ostala brez enega od direktorjev. Zapustil jo je Žiga Silič, ki je vodenje Raiffeisen Leasinga prevzel marca 2012.

Dober milijon za Presad

Aktiva Skupina Mihaela Strmljana je v teh dneh izvedla dokapitalizacijo tovarne sadnih sokov Presad. Družba, ki za državo opravlja storitve čiščenja, je v njen kapital pretvorila za dober milijon evrov posojil in terjatev. Presad je v lanskem letu, ko ga je vodil še Goran Branković, ustvaril skoraj pol milijona evrov izgube, tako da je konec leta izkazoval negativni kapital.

Menjava vodstva postojnskih hotelov

Prišlo je do zamenjave vodstva v podjetju Skupina Epic Eco, ki so ga ustanovili nekdanji vodilni v propadlem postojnskem hotelirju Epic in nanj prenesli posle. Namesto Roka Mirkoviča je vodenje podjetja prevzela Anabela Šoljić, ki je bila v preteklosti direktorica nekdanjih Epicovih družb. Skupina Epic Eco je sicer pred meseci komajda prepričala upnike v potrditev postopka poenostavljene prisilne poravnave. Za 70-odstotni odpis terjatev, ki jih je za več kot pet milijonov evrov, je glasovalo 61 odstotkov navadnih upnikov.

S Cipra za hotel Park več kot štirje milijoni evrov

Podjetju Projekt Hotel, ki je v lasti družbe Palmisano Investments s Cipra, ne bo treba vrniti okoli 4,3-milijonskega posojila, s katerim je financiralo nakup hotela Park v središču Ljubljane. Sredstva si je izposodilo pri lastnici s Cipra, ta pa jih je enostavno pretvorila v kapital. Ciprsko podjetje po naših informacijah obvladujeta Danijel Viljevac in Uroš Glavan, nekdanja sodelavca privatizacijskega mogotca Igorja Laha.

Nerthus v sanacijo dolga

Družba Nerthus Marjane Kostanjšek Božič, ki je bila ena večjih lastnic izbrisanih podrejenih obveznic Abanke Vipe, je na sodišče v Krškem vložila predlog za začetek postopka poenostavljene prisilne poravnave. Kostanjšek-Božičeva je bila leta 2006 vršilka dolžnosti direktorice sklada za razgradnjo NEK.

Pripravil Tomaž Modic