Krumbergerjeva premagala Pavliho v boju za SZZ

Čeprav je kot favorit za novega direktorja Slovenskega zavarovalnega združenja (SZZ) veljal pravnik Marko Pavliha, so člani sveta včeraj namesto njega izbrali Majo Krumberger, namestnico direktorja Agencije za zavarovalni nadzor (AZN). Vodenje združenja bo prevzela najkasneje s 1. julijem 2015.

Adria Airways naprodaj

Postopek prodaje slovenskega letalskega prevoznika Adria Airways je v pripravljalni fazi. Predvideno je, da bo naprodaj 91,85-odstotni delež države, Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) in državne Posebne družbe za podjetniško svetovanje (PDP), so pojasnili v Slovenskem državnem holdingu (SDH).

SŽ bi od Trigranita72 milijonov evrov

Madžarsko-kanadski Trigranit, investitor projekta Emonika, je v začetku lanskega leta na dunajsko arbitražno sodišče vložil zahtevo za razdrtje pogodbe. Od pogodbe je odstopil, prav tako Slovenske železnice (SŽ), ki so proti Trigranitu vložile odškodninski zahtevek v višini 72 milijonov evrov.

Triglav Skladi z novim članom uprave

Andrej Petek je v začetku leta postal član uprave družbe za upravljanje Triglav Skladi. Pred tem je bil Petek član uprave Abanke Skladov, ki so pred časom upravljanje svojih skladov prenesle na Triglav Sklade.

Sodišče zavrnilo Telekom

Telekomu Slovenije ni uspelo s tožbenim zahtevkom za odpravo odločbe Agencije za varstvo konkurence (AVK) iz leta 2013. Na upravnem sodišču so ga zavrnili. Gre za odločbo, s katero je AVK ugotovila, da je Telekom od 1. decembra 2002 do 5. septembra 2005 zlorabljal prevladujoči položaj na medoperaterskem trgu širokopasovnega dostopa z bitnim tokom prek bakrenega omrežja v Sloveniji.

Terjatve do Pinusa prodane

Vlada je na včerajšnji seji sprejela program prodaje terjatve države do družbe Pinus TKI. Terjatev v višini nekaj manj kot 500.000 evrov izhaja iz unovčenega jamstva za kredit, ki ga je družba prejela na podlagi zakona o jamstveni shemi. Kot smo poročali, lastništvo Pinusa prevzema ameriška družba Albaugh, ki bo DUTB in bankam upnicam po neuradnih podatkih za tovarno kemičnih izdelkov odštela okoli deset milijonov evrov.

Pripravila Tomaž Modic in STA