Kekec odhaja z vrha SŽ - Infrastrukture

Direktor družbe SŽ - Infrastruktura Bojan Kekec je po dveh letih včeraj odstopil s položaja, nadzorniki Slovenskih železnic pa so njegov odstop sprejeli. Vodenje družbe SŽ - Infrastruktura je prevzel dosedanji pomočnik direktorja Matjaž Kranjc.

DBS okrepila dobiček

Deželna banka Slovenije (DBS) je v prvih devetih mesecih letos ustvarila 2,43 milijona evrov čistega dobička, ki je v enakem obdobju lani znašal vsega 12.000 evrov. To ji je uspelo predvsem zaradi nižjih oslabitev in rezervacij. Dobiček pred oslabitvami in rezervacijami je znašal 8,76 milijona evrov in je bil za 1,3 milijona evrov višji kot lani. Kapitalska ustreznost banke je od konca lanskega leta zrasla z 9,8 na 10,4 odstotka.

Commerzbank vpeljuje negativne obresti

Druga največja nemška banka Commerzbank bo večjim podjetjem in institucionalnim vlagateljem za depozite začela obračunavati negativno obrestno mero, s čimer je postala ena prvih bank, ki se je odločila za ta korak. Obresti za mala in srednja podjetja naj bi sicer ostale nespremenjene.

Izletnik predlaga zamenjavo nadzornikov

Na skupščini podjetja Izletnik Celje, ki bo potekala 23. decembra letos, bodo delničarji med drugim odločali o zamenjavi v nadzornem svetu. Predlagana sklepa predvidevata odpoklic članov nadzornega sveta Roberta Ribiča in Vojka Medveda, za nova nadzornika pa naj bi bila imenovana Darko Martin Klarič in Črt Solkan.

ZaAB za preprečitev tihe prodaje Petrola

Poslanska skupina ZaAB je včeraj v državnem zboru vložila predlog novele zakona o energetiki, s katerim želijo »preprečiti tihi prevzem Petrola in s tem novo tajkunsko zgodbo«. Predlog novele zakona po besedah predsednice stranke Alenke Bratušek v zakon vrača določbo, da posamezni vlagatelj za nakup kontrolnega deleža v Petrolu potrebuje soglasje vlade.

SDH bi zamenjal nadzornika Elektra Maribor

Slovenski državni holding (SDH) je zahteval dopolnitev dnevnega reda skupščine Elektra Maribor, ki bo potekala 12. decembra. Zaradi potencialnega konflikta interesov predlaga odpoklic nadzornika Dušana Mohorka.

Pripravila Jan Bratanič in STA