Dražba za grad Podvin preklicana

Včerajšnja dražba gradu Podvin, na kateri bi za tri milijone evrov prodajali hotelsko-gostinski kompleks v Radovljici, je bila zadnji trenutek odpovedana. Kot smo razkrili, je rubež in prodajo nepremičnine sprožila Zavarovalnica Triglav. S tem bi namreč kljub morebitni izgubljeni tožbi družbe G. P. Hoteli obdržala lastništvo nad gradom.

“Odškodninke” proti nekdanjim vodstvom Teta

Na skupščini Termoelektrarne Trbovlje (Tet), ki je od torka v postopku redne likvidacije, sta se večinski lastnik HSE in preostala lastnica Factor banka odločila za vložitev odškodninskih tožb zaradi domnevnih oškodovanj družbe v zadnjih 14 letih. V tem obdobju sta Tet najdlje vodila Marko Agrež (osem let) in Franci Blaznek (tri leta). Sporni naj bi bili predvsem večmilijonski posli med Tetom in trboveljskim Prototipom CC.

Ferleževa zapušča Henkel

Po devetih letih bo z novim letom s položaja predsednice uprave mariborskega Henkla odšla v pokoj Melita Ferlež. Na čelu Henkla jo bo zamenjal Rolf Müller Grünow, dosedanji direktor družbe Schwarzkopf & Henkel Production Europe. Henkel Maribor je lani ustvaril 134 milijonov evrov prihodkov in 26,7 milijona evrov dobička.

Pipistrel pod vodstvom dveh Boscarolov

Proizvajalec lahkih letal Pipistrel, ki je v 75-odstotni lasti direktorja Iva Boscarola, ima po novem dva člana vodstva. Direktorica je postala tudi Taja Anastasia Boscarol, 25-odstotna lastnica Pipistrela.

Putin krivi Zahod za tegobe Rusov

»Morda, morda,« je ruski predsednik Vladimir Putin odvrnil na vprašanje, ali stojijo za padcem cen nafte in rublja ZDA ter Savdska Arabija. Na tradicionalni decembrski tiskovni konferenci je za tegobe Rusije okrivil Zahod, o ruskih gospodarskih obetih pa dejal, da se bo rast vrnila najpozneje v dveh letih. Rusija ostaja s 419 milijardami dolarjev močna, krizo in mednarodne sankcije pa vidi Putin celo kot priložnost za zagon domače industrije in diverzifikacijo izvoza.

Avto Celje v stečaj

Celjsko okrožno sodišče je po ugovoru Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), katere 16 milijonov evrov terjatev vodstvo Avta Celje v načrtu prisilne poravnave ni upoštevalo, začelo stečajni postopek nad celjsko družbo.

Pripravila Jan Bratanič in STA