Zamenjava predsednika uprave Gea Collegea

Draško Veselinovič ni več predsednik uprave Gea Collegea. Vodenje družbe je namreč pred dnevi prevzela Ingrid Kuk, ki je bila v preteklosti članica uprave zavarovalnice KD Življenje. Veselinovič je vodenje Gea Collegea prevzel leta 2012, potem ko je odstopil z mesta izvršnega direktorja KD Group.

Aerodrom Ljubljana z višjimi prihodki

Aerodrom Ljubljana je lani prihodke povečal za nekaj manj kot milijon evrov, na 32 milijonov evrov, pri čemer se je število prepeljanih potnikov zvišalo za odstotek, na 1,3 milijona. Dobiček iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) se je lani zvišal za pet odstotkov in znašal 11,2 milijona evrov, medtem ko se je zaradi dodatnih oblikovanih oslabitev čisti dobiček družbe znižal za tretjino, na 3,6 milijona evrov.

Turnšek med lastnike ZRMK

Nekdanji lastnik Elektro Turnšek Janko Turnšek je od družbe Kompas Kapital kupil sedem odstotkov ZRMK Holdinga, lastnika istoimenskega gradbenega inštituta, ki ustvari nekaj več kot štiri milijone evrov prihodkov na leto.

Prva odpuščanja v TET

V Termoelektrarni Trbovlje (TET) bo prihodnji teden brez zaposlitve ostalo 94 delavcev. V TET, ki je od lanskega novembra v postopku likvidacije, bo delo obdržalo 57 delavcev, zaposleni pa so v torej prejeli decembrske plače, ki jih je zagotovil Holding Slovenske elektrarne.

Nov padec vrednosti gradbenih del

Novembra se je vrednost opravljenih gradbenih del v državi na mesečni ravni znižala za dodatnih 0,8 odstotka. Gre za peto zaporedno znižanje, na medletni ravni pa je padec znašal 11,2 odstotka.

Medex z višjimi prihodki

Medex je lani ustvaril 15 milijonov evrov prihodkov, kar je skoraj 15 odstotkov več kot leto prej in najboljši rezultat doslej. Medex ima trenutno nekaj več kot 90 zaposlenih, njegova predsednica uprave Aleša Kandus pa upa, da bodo njihovo število letos zvišali na 100.

HTG Sežana med lastnike S-Reala

HTG Sežana je od holdinga AG, ki ga prek črnogorske družbe za upravljanje Moneta obvladujejo Aleš Musar, Marko Konič in Rok Habinc, odkupil 43-odstotni delež nepremičninske družbe S-Real.

Pripravil Matjaž Polanič in STA