Kmalu sodba za Primskovo

Ali bo moral nekdanji član uprave Merkurja Milan Jelovčan zaradi sostorilstva pri sporni preprodaji trgovskega centra Primskovo oditi na prestajanje dveletne zaporne kazni? Višje sodišče v Ljubljani bo predvidoma do konca junija odločalo o Jelovčanovi pritožbi. Jelovčana je enkrat že oprostilo krivde, vendar je bil na prvostopenjskem sodišču nato znova spoznan za krivega. Tokrat bodo na višjem sodišču odločili, ali bodo potrdili premoženjskopravni zahtevek Merkurja, ki od nekdanjega predsednika uprave Merkurja Bineta Kordeža, Jelovčana, nekdanje finančnice Janje Kraševec in bivšega direktorja družbe SGP Kograd Ota Brgleza zahteva vračilo devetih milijonov evrov škode.

Gantar v upravo Trima

Nadzorniki Trima so za novega člana uprave imenovali Bojana Gantarja iz skupine Hidria, hkrati so se seznanili tudi z odstopno izjavo predsednika nadzornega sveta Bogdana Topiča. Kandidat za novega predsednika uprave Trima naj bi bil sedanji direktor Urse Igor Kržan, ki pa po nekaterih informacijah še ni dal soglasja za prevzem tega položaja.

Banke z dobičkom

Banke so v prvih treh mesecih letos ustvarile 57,4 milijona evrov dobička po davkih, kar je dobrih 53 milijonov evrov več kot v enakem obdobju lani. Neto oslabitve in rezervacije so dosegle 90,4 milijona evrov in bile nižje za 13,5 odstotka.

Gorenje bi širilo nadzorni svet

Na skupščini Gorenja, ki bo 4. julija, bodo delničarji odločali o razširitvi nadzornega sveta z deset na enajst članov. V njem naj bi zastopali interese delničarjev Uroš Slavinec, ki je doslej predsedoval nadzornikom, Bachtiar Djalil, Corinna Claudia Graf, Keith Charles Miles, Bernard Charles Pasquier, Toshibumi Tanimoto, naknadno pa bo vanj imenovan Marko Voljč.

Laško z izgubo

Skupina Pivovarna Laško je v prvih treh mesecih ustvarila 10,7 milijona evrov čiste izgube, sicer pa je v tem obdobju dosegla 2,2 milijona evrov dobička iz poslovanja.

Pripravila Jan Bratanič in sta