Vzajemci imajo največ sredstev po letu 2008

Denarni tok v vzajemnih skladih je bil septembra najkrepkejši po maju 2010, pozitiven je bil v prav vseh skupinah skladov. Vlagatelji so vplačali 9,169 milijona evrov več sredstev, kot so si jih izplačali. Investirana sredstva so skupno dosegla kar 2,13 milijarde evrov, kar je največ od avgusta 2008.

Adria pozimi v 17 mest

Adria Airways, slovenski letalski prevoznik, bo v nedeljo prešla na zimski vozni red. Do 28. marca prihodnje leto bo iz Ljubljane letela v 17 mest, na štirih destinacijah bo letela z letališč zunaj Ljubljane. S čarterskimi leti bo povezovala Ljubljano s Šarm el Šejkom in Hurgado.

Potencialni partner Polzele opravlja pregled

Morebitni strateški partner v Tovarni nogavic Polzela – imena na Polzeli ne razkrivajo – še vedno opravlja skrbni pregled, ki naj bi ga končal do konca meseca. Vodstvo Polzele je sicer pričakovalo, da bo strateški partner, ki je podal zavezujoče pismo o nameri, skrbni pregled predvidoma končal včeraj. Skrivnostni partner naj bi v tovarno na Polzeli vložil dva milijona evrov za posodobitev proizvodnje in zaposlil dodatnih 200 delavcev. Polzela ima trenutno 285 zaposlenih.

NLB v nedeljo ne pričakuje presenečenj

Prvi mož NLB Janko Medja je včeraj dejal, da je bilo stanje portfelja največje slovenske banke lani ustrezno pokrito z rezervacijami, zaradi česar nov pregled kakovosti bilance ne bi smel pokazati večjih odstopanj. Če Medja ne pričakuje večjih presenečenj ob razkritju rezultatov temeljitega pregleda 130 evropskih bank, pa se o njih špekulira v tujih medijih. Po poročanju španske tiskovne agencije naj bi na pregledu padlo vsaj 11 bank, med njimi tri grške, tri italijanske in tudi po ena avstrijska in belgijska. S končnimi rezultati naj sicer ne bi razpolagala še nobena banka.

Pripravila Jan Bratanič in STA