Preiskava porabe evropskega denarja v Ormožu

Okrožno državno tožilstvo na Ptuju obravnava prijavo kaznivega dejanja goljufije na škodo EU v primeru porabe evropskih sredstev in razgradnje Tovarne sladkorja Ormož (TSO). Zadeva je v predkazenskem postopku, zato podrobnosti na tožilstvu ne razkrivajo. Tovarna je leta 2008 in 2009 dobila 34,8 milijona evrov evropskih sredstev in je pridelavo sladkorja zato opustila, nekaj manj pomoči pa so dobili kmetovalci, ki so prej pridelovali sladkorno peso, nato pa so se morali preusmeriti v drugo proizvodnjo.

Pošta Slovenije višjemu dobičku naproti

Na Pošti Slovenije še vedno preštevajo končni izkupiček preteklega leta, ki bo po lanskoletni izgubi zaradi odpisov delnic NKBM znova pozitiven. Medtem se je nadzorni svet, ki ga vodi Aleš Groznik, seznanil z rezultati v prvih 11 mesecih lani. Pošta je v tem obdobju ustvarila za 7,2 milijona evrov bruto dobička. Brez omenjenih slabitev bi družba leta 2013 dosegla 4,2 milijona evrov bruto dobička.

Novi direktor Komunale Grosuplje

Z novim letom je prišlo do zamenjave na položaju direktorja javnega komunalnega podjetja Grosuplje. Namesto Tomaža Riglerja, ki se je poslovil po dolgih osmih letih, je bil imenovan Stanislav Stopar, dosedanji predsednik nadzornega sveta tega podjetja. Do sprememb je prišlo tudi med nadzorniki. Decembra so člani nadzornega sveta postali Dušan Hočevar, Jože Ulčar in Alenka Zabukovec.

“Denacionalizacija zavira razvoj Mlinotesta”

V Mlinotestu so sodbo višjega sodišča, da mora denacionalizacijskim upravičencem zaradi nezmožnosti uporabe nekdanjega gostinskega lokala Adria v Vipavi plačati skoraj milijon evrov, označili za krivično. »Tovrstni postopki onemogočajo naš nadaljnji razvoj,« je včeraj dejal predsednik uprave Mlinotesta David Nabergoj.

Pripravila Tomaž Modic in STA