Bolko odstopil iz nadzornega sveta Letrike

Izvršni direktor Kolektorja Group Radovan Bolko je včeraj odstopil iz nadzornega sveta Letrike. Idrijski koncern je v torek svoj celotni 20-odstotni delež Letrike prodal nemški skupini Mahle Group.

Quantum zahteva od Telekoma 450.000 evrov

Telekom Slovenije je prejel tožbo družbe Quantum, v kateri ta zaradi zlorabe prevladujočega položaja največjega telekomunikacijskega operaterja pri nas terja odškodnino v višini 450.000 evrov.

Alpetour umaknil lastne delnice

Potovalna agencija Alpetour je včeraj umaknila celoten 9,7-odstotni paket lastnih delnic. Modra linija holding tako po novem obvladuje dobrih 26 odstotkov družbe, Banka Celje pa le nekaj manj kot 20 odstotkov.

V polletju 688 milijonov evrov primanjkljaja

Državni proračun je bil junija drugi mesec zapored v presežku (11,2 milijona evrov), maja je ta znašal nekaj več kot 22,2 milijona evrov. V prvem polletju je proračun ustvaril malo manj kot 688 milijonov evrov primanjkljaja, medtem ko je ta v enakem obdobju lani dosegel nekaj več kot 1,27 milijarde evrov.

Nov rok za načrt prisilne poravnave Polzele, dvomi upravitelja

Upniški odbor ločitvenih upnikov v postopku prisilne poravnave Tovarne nogavic Polzela je dal soglasje k podaljšanju roka za vložitev zahteve za dovoljenje za spremembo načrta finančnega prestrukturiranja. Sprememba je nujna tudi po mnenju prisilnega upravitelja Kristijana Antona Kontarščaka, ki je v izrednem poročilu o poslovanju družbe izrazil resen dvom, da bo tovarna sposobna izvesti predlagano finančno prestrukturiranje na način, ki bi odpravil insolventnost.

SID – PKZ ves dobiček lastniku

SID – Prva kreditna zavarovalnica (PKZ) je lani ustvarila dobrih 909.000 evrov bilančnega dobička, ki si ga bo po potrditvi predloga na včerajšnji skupščini v celoti izplačal edini delničar SID banka.

Trs bi preiskovala TEŠ 6

Stranka Trs je včeraj spet opozorila na problematiko šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ 6), saj je projekt po njenem mnenju primer korupcije. Predlagajo ustanovitev parlamentarne komisije, ki bi TEŠ 6 vzela pod drobnogled.

Tanin ne bo delil dividend

Delničarji Tanina, sevniške kemične industrije, so na včerajšnji skupščini potrdili predlog uprave, da bo bilančni dobiček, ki je ob koncu preteklega leta znašal nekaj manj kot 3,28 milijona evrov, ostal nerazporejen.

Murdoch želi Time Warner

Potem ko je Time Warner junija zavrnil 80 milijard dolarjev vredno prevzemno ponudbo konkurenčnega medijskega velikana 21st Century Fox v lasti Ruperta Murdocha, naj bi ta že pripravljal novo 92 milijard dolarjev vredno ponudbo.

Pripravila Jan Bratanič in STA