TIB Transport iz prisilne poravnave v stečaj

Okrožno sodišče v Kopru je včeraj ustavilo postopek prisilne poravnave družbe TIB Transport, ki se ukvarja s prevozi nevarnih tovorov, in začelo stečajni postopek. TIB Transport upnikom dolguje 7,1 milijona evrov, skupaj s povezanimi družbami pa je zaposloval okoli 220 delavcev.

Snubca za Telekom Slovenije skupaj na Portugalskem

Apax Partners in Bain Capital, ki se potegujeta za prevzem Telekoma Slovenije, sta na Iberskem polotoku združila moči in oddala 7,1 milijarde evrov vredno ponudbo za Portugal Telekom. Če jima bo prevzem uspel, bo to eden izmed največjih poslov v Evropi po začetku finančno-gospodarske krize.

Kočevski Nolik v stečaj

Kočevski proizvajalec pohištva Nolik je včeraj na predlog uprave končal v stečaju, brez dela pa bo ostalo vseh 170 zaposlenih. V družbi naj bi sicer obstajala možnost za ohranitev zdravih jeder in nadaljevanje proizvodnje, vendar bo to odvisno od stečajne upraviteljice Alenke Gril.

Cimosu 38 milijonov evrov

Koprsko okrožno sodišče je dalo soglasje h kreditni pogodbi, dogovoru z Audijem in sporazumu o financiranju v prestrukturiranju Cimosa. Skupno bo koprska družba od bank in ključnih kupcev prejela 38,4 milijona evrov, s katerimi bo financirala poplačilo upnikov in postopek prestrukturiranja.

Atlantic v prevzem srbskega Foodlanda

Hrvaška Atlantic Grupa, lastnica Droge Kolinske, je včeraj podpisala pogodbo o prevzemu srbske prehrambne družbe Foodland, ki je v lasti Vasa Lekića. Lani je Foodland, katerega najbolj prepoznavna znamka je Bakina tajna, ustvaril več kot deset milijonov evrov prihodkov in dobrih 100.000 evrov dobička, letošnji prihodki naj bi dosegli osem milijonov evrov.

IMF: Hrvaška mora nadaljevati reforme

Mednarodni denarni sklad (IMF) je Hrvaško včeraj pozval, naj nadaljuje finančno konsolidacijo, reformo davčnega sistema in ukrepe na davčnem področju. Za letos IMF Hrvaški napoveduje med 0,5 in enoodstotni padec BDP.

Šibka rast v Evropi

OECD je včeraj potrdila svojo oceno o šibki gospodarski rasti v Evropi. Kot opažajo, se v Nemčiji in Italiji krepijo znaki upočasnitve rasti, medtem ko rast v Franciji ostaja stabilna.

Investitorje prepričal Modri planet

Investitorji na letošnji konferenci Coinvest Venture Days so med vsemi predstavljenimi projekti kot najboljšega izbrali 3D Survey slovenskega podjetja Modri planet. Gre za projekt brezpilotnega letala s programsko opremo, ki je specializirana za zajem podatkov iz okolja.

Matjaž Polanič in STA