Mladenović se vrača na pogorišče Montavarja

Američani iz novomeške tovarne izplačali TPV

V družbi TPV iz Novega mesta so se odločili, da dokončno izstopijo iz lastništva tamkajšnje tovarne TPV Johnson Controls. Potem ko so ameriškemu koncernu že leta 2012 prodali 25,1-odstotni delež, so zdaj enako storili še s preostalo četrtino. Koliko so Američani plačali za omenjeni delež, ni znano. Takoj po odkupu pa so družbo že preimenovali v Johnson Controls. Družba, ki je bila ustanovljena za proizvodnjo avtomobilskih sedežev, je lani prihodke zadržala pri slabih 50 milijonih evrov, čisti dobiček pa je močno upadel, na le 157.000 evrov.

Boštjanu Nagodetu spet preložili narok

Okrožno sodišče v Ljubljani je znova preklicalo narok, na katerem bi obravnavali ugovor proti odpustu obveznosti v osebnem stečaju Boštjana Nagodeta. Potem ko je na prošnjo nekdanjega lastnika domžalske Tosame narok prestavilo na 8. oktober, je zdaj za nov datum obravnave določilo 6. november. Spomnimo, odpustu obveznosti ugovarjata tako upnik Raiffeisen kot Nagode.

Iz Kranjske Gore v Hit še dodatnih 300.000 evrov

Družba Hit iz Nove Gorice in drugi delničarji so na skupščini podjetja Hit Larix iz Kranjske Gore potrdili spremembo junijskega sklepa o uporabi bilančnega dobička. Namesto pol milijona evrov bo Hit Larix, ki je v 75-odstotni Hitovi lasti, razdelil za 800.000 evrov dividend.

Okrepljeno vodstvo Merkur zavarovalnice

Pred dnevi je prišlo do sprememb v vodstvu Merkur zavarovalnice, ki obvladuje dobra dva odstotka slovenskega trga. Denis Stroligo in John Terence Taylor ostajata člana uprave, zato pa je zavarovalnica dobila dva nova prokurista, Jureta Koširja in Ivanko Finžgar.

Burnač prevzel vodenje občinske Nipe

Občinsko podjetje Nipa, ki se zavzema za nakup Športnega centra Pohorje, ima novega direktorja, že četrtega v manj kot letu dni. Namesto Iztoka Frasa je ta položaj prevzel Danilo Burnač, direktor javnega podjetja Mariborski vodovod, enega od lastnikov Nipe.

Nov delavski nadzornik v ZM

Branko Beranič je novi predstavnik zaposlenih v nadzornem svetu Zavarovalnice Maribor (ZM).

Pripravil Tomaž Modic