Poslanci za razkritje slabih posojil

Cestno podjetje Ptuj bo delilo dividende

Delničar Dušan Sagadin je na včerajšnji skupščini delničarjev Cestnega podjetja Ptuj podal nasprotni predlog in uspel. Delničarji bodo tako prejeli 220.000 evrov dividend, po predlogu uprave in nadzornikov ne bi dobili nič.

V prisilno poravnavo dve Cimosovi hčerinski družbi

Potem ko so banke poslale Cimos v prisilno poravnavo, je koprsko podjetje sprožilo postopek prisilne poravnave tudi v svojih dveh hčerinskih družbah, Cimos TAM Ai iz Maribora in Livarni Vuzenica. V obeh postopkih nastopa ko upnik. Sodišče je za upravitelja prisilne poravnave družbe Cimos TAM Ai imenovalo Zlatka Vilija Hohnjeca, za družbo Livarna Vuzenica pa upravitelj še ni bil imenovan.

Delničarjem Banke Koper 2 milijona evrov

Na včerajšnji skupščini Banke Koper so delničarji sklenili, da se za izplačilo dividend nameni nekaj več kot 2,015 milijona evrov bilančnega dobička ali 3,80 evra bruto dividende na delnico.

Postojnska jama delničarjem 401.000 evrov

Delničarji Postojnske jame so včeraj potrdili predlog, da se za izplačilo dividend od 8,56 milijona evrov bilančnega dobička nameni 401.000 evrov, kar pomeni 1,2 evra bruto dividende na delnico.

Aha Plastik v prisilno poravnavo

Potem ko se je znova zapletlo v Aha Muri v stečaju in se je začela prisilna poravnava družbe Aha Emmi, je okrožno sodišče v Novi Gorici včeraj začelo postopek prisilne poravnave še nad družbo Aha Plastik. Predlog za prisilno poravnavo je dala Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je za upravitelja predlagala Mirana Kosa.

NFD po novem Alpen Invest

Savvas A. Liasis s partnerji v družbi Elements Capital Partners spreminjajo ime Nacionalne finančne družbe za upravljanje investicijskih skladov (NFD), ki so jo kupili marca. NFD se po novem imenuje Alpen Invest.

Visoka rast vrednosti gradbenih del

Slovenija je med vsemi državami članicami EU v aprilu dosegla najvišjo rast vrednosti opravljenih gradbenih del. V primerjavi z marcem je bila kar 6,7 odstotka višja, kažejo podatki Eurostata. Vrednost opravljenih del v gradbeništvu v območju evra se je okrepila za 0,8 odstotka, v celotni EU pa je bila rast 0,6-odstotna.

Italiji graja iz Bruslja

Evropska komisija je včeraj opozorila Italijo, da s poznim plačevanjem svojih obveznosti krši evropsko pravo. Bruselj je v Rim poslal uradno zahtevo po pojasnilih, Italiji pa v skrajnem primeru grozi finančna kazen. Rim svoje obveznosti v povprečju poravna v 170 dneh, v primeru javnih del pa je plačilni rok 210 dni.

Pripravila Jan Bratanič in STA