Kljub pogostim izgovorom, da »penzije« tako ali tako ne bomo dočakali, pa moški pokojnino prejemajo dobrih 16 let, ženske pa celo 22 let. Povprečni upokojenec prejema mesečno 565 EUR pokojnine. Povprečna neto plača pa znaša okoli 1000 EUR. Ob upokojitvi se nam prihodki skoraj prepolovijo. Pa se nam prepolovijo tudi stroški, s katerimi se upokojenci, in seveda vsi ostali, soočajo vsak mesec? Nikakor ne!

Ker modrost pride s starostjo, lahko mirno rečemo, da so starejši kot potrošniki pri porabi svojega denarja veliko bolj pazljivi, žal pa je prav pri starejših prebivalcih (osebah, starih 65 ali več) največje tveganje, da jih doleti revščina.

Kako poskrbeti za finančno varno starost?

Kar nekaj med vami, predvsem pa vsi javni uslužbenci, ste preko svojega delodajalca vključeni v dodatno pokojninsko zavarovanje, ki predstavlja namensko varčevanja za dodatno pokojnino. Ob upokojitvi vam lahko privarčevana sredstva predstavljajo dodaten prihodek, ki vam olajša vsakomesečne skrbi. Vse oblike dodatnih pokojnin so:

davčno ugodne, saj je obdavčena le polovica zneska,

v določenih oblikah dedne,

sklenjene hitro in preprosto, brez dodatnih administrativnih stroškov.

Če imate sredstva privarčevana pri več izvajalcih dodatnega pokojninskega zavarovanja, je smiselno le-ta združiti, preden se za pokojninsko rento odločite. Pozanimajte se, kje lahko za svoj denar dobite največ in kdo vam za vsa leta izplačevanja zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti.

Pri Modri zavarovalnici vam ponujamo kar 24 različnih oblik Modrih rent, z zajamčeno dobo vse do 20 let. Naši svetovalci vam bodo individualno svetovali in skupaj boste lahko našli najprimernejšo Modro rento za vas.

Vas do upokojitve loči še kar nekaj let?

Sprejmite pomembno odločitev o namenskem dodatnem pokojninskem varčevanju, ki vam bo omogočilo lepšo starost in začnite z varčevanjem že danes. Z rednimi individualnimi vplačili boste tudi sami poskrbeli za dodatno pokojnino, obenem pa vsa leto do upokojitve koristili posebno davčno olajšavo, ki vam jo omogoča le dodatno pokojninsko zavarovanje.

Obrnite se na svetovalce Modre zavarovalnice, ki vam bodo z veseljem  pomagali z nasveti in informativnimi izračuni. Na voljo smo vam vsak delavnik med 8:00 in 16:00 uro na brezplačni telefonski številki 080 2345 ali preko elektronske pošte info@modra-zavarovalnica.si