Kot so takrat poročali mediji, je Janković leta 2004 Electi, ki je bila v lasti njegovih sinov, prodal 47.000 delnic Mercatorja po ceni 41.000 takratnih tolarjev, kar je bila sicer višja cena, kot sta jo pozneje ob prodaji delnic septembra 2005 Kapitalska družba in Slovenska odškodninska družba iztržili od Istrabenza in Pivovarne Laško.

Janković: Delnice sem prodal zakonito

Za prodajo delnic so se sicer v tistem času odločali mnogi menedžerji, in sicer zaradi nove davčne zakonodaje, neugodne za lastnike večjih paketov delnic.

Janković je danes poudaril, da je delnice leta 2004 »prodal povsem zakonito in legalno, prek borze in zanje dobil kupnino«. Tudi pri pregledih delovanja Electe pristojni organi nikoli niso ugotovili nepravilnosti pri nakupu delnic, je zatrdil.

Pojasnjuje pa, da je davčno upravo očitno zmotila njegova izjava leta 2006, da on sam prodaja delnice Mercatorja.

Aprila 2006 je namreč v takratni oddaji Trenja napovedal, da bo prodal svoje delnice Mercatorja skladu Altima, ob tem pa pojasnil, da je predlagal, naj dajo javno ponudbo, cena 41.000 takratnih tolarjev za delnico pa da se mu je zdela ugodna, saj je bil tečaj na borzi takrat 35.000 tolarjev.

»Volitve se bližajo«

Celoten promet z delnicami Mercatorja je tako dan pozneje na Ljubljanski borzi znašal 5,2 milijarde tolarjev, po 41.000 tolarjev, kolikor je za delnice Mercatorja ponudil britanski sklad Altima, pa je bil opravljen en posel v svežnju, v katerem je lastnika zamenjalo 34.027 delnic. Po takratnih ocenah borznikov je omenjeni sveženj najverjetneje prodala družba Electa.

O tem, da se postopki odvijajo ravno v tem času, pa Janković pravi le: »Volitve se bližajo.«