Kot so sporočili iz PBS, je nadzorni svet odločitev o novem predsedniku sprejel glede na bistveno spremenjeno lastniško razmerje po izvedeni dokapitalizaciji PBS konec preteklega leta, ko je NKBM postala več kot 99-odstotni lastnik PBS, Pošta Slovenije pa je obdržala 0,88-odstotni delež.

Novak, ki ostaja član nadzornega sveta, je nadzornemu svetu PBS predsedoval od 2. julija 2012, ko je bil za predsednika nadzornega sveta soglasno imenovan upoštevajoč določila delničarskega sporazuma, po katerem je vsakokratni mandat predsedovanju nadzornemu svetu prevzel drug predstavnik delničarja.

V nadzornem svetu PBS so poleg predsednika uprave NKBM Hauca in generalnega direktorja Pošte Slovenije Novaka še Igor Žibrik, Miha Šlamberger in Vinko Filipič, vsi z mandatom do 21. junija 2016.

Nadzorni svet PBS se je na današnji seji seznanil tudi z informacijo o poslovanju banke v obdobju od 1. januarja do 31. maja. Kot so sporočili, banka posluje v skladu z zastavljenim načrtom in tako iz rednega poslovanja kot tudi po oblikovanju rezervacij in oslabitev dosega dobiček.