Med izbranci Agrokorja ob Mateju Lahovniku ostaja tudi Toni Balažič, sedanji in prihodnji predsednik uprave Mercatorja. Nadzorni svet slovenskega trgovca je Balažiča na včerajšnji seji sicer razrešil s položaja predsednika uprave, vendar ga je takoj zatem ponovno imenoval na to funkcijo.

Nadzorniki Mercatorja pod vodstvom Anteja Todorića so Balažiču podelili nov petletni mandat. V upravi mu bosta kot doslej družbo delala Drago Kavšek in Igor Maroša, medtem ko je Stanka Pejanović iz uprave izstopila. Nekoliko pa se bodo v novem mandatu spremenile Balažičeve zadolžitve, saj bo po novem odgovoren tako za poslovanje skupine kot tudi za trgovsko dejavnost v Črni gori in Srbiji. Prav na srbskem trgu utegne imeti Mercator v prihodnjih letih obilico težav. Agrokor namreč namerava pod okrilje slovenskega trgovca prenesti trgovske centre izgubarske Idee, ki je v lasti Konzuma. Za slovenski trg bo še naprej zadolžen Maroša, medtem ko bo Kavšek poleg financ zadolžen tudi za Mercatorjevo hrvaško in bosansko hčerinsko družbo. Mercator-H in Mercator-BH se bosta v kratkem prelevila v nepremičninski družbi, saj bosta svoje trgovske centre oddala v najem Konzumu.

Nadzorni svet Mercatorja je včeraj imenoval tudi nadzorni odbor, ki bo bedel nad spoštovanjem sicer maloštevilnih in ohlapnih zavez, ki jih je pred prevzemom dal Agrokor. V tem odboru bosta poleg Balažiča še predsednik uprave Konzuma Darko Knez in predsednica sveta delavcev Vesna Stojanović. Odbor bo vodil akademski direktor IEDC Nenad Filipović, ki so ga izbrali Agrokor in predstavniki delavcev. V revizijsko komisijo nadzornega sveta sta bila imenovana Ivan Crnjac, ki je v hrvaški skupini zadolžen za strategijo in kapitalske trge, in izvršni podpredsednik Agrokorja za izvozne trge Damir Kuštrak, za zunanjo članico pa Sergeja Slapničar.