Pokrovitelji projekta so poleg ESA še različne eminentne osebnosti. Med njimi so astronavt Buzz Aldrin, ki je prvi videl naš modri planet iz vesolja, Richard Wiese, najmlajši predsednik newyorškega nepridobitnega kluba raziskovalcev, Jean Verne, pravnuk Julesa Verna, junaka raziskovanj in pustolovščin, in svetovno znani pisatelj Paulo Coelho, ki je dejal, da so alkimisti dolgo poskušali spremeniti svinec v zlato, vprašanje današnjega časa pa je, kako sončne žarke pretvoriti v električno energijo.

"Solarni impulz bo promoviral idejo nove dobe letalstva - z uporabo ekološko čistejših letal, ki jih bodo namesto umazanih in omejenih zalog fosilnega goriva poganjale skoraj neomejene količine sončne energije," je na tiskovni konferenci povedal Bertrand Piccard. Pierre Brisson, direktor tehnološkega programa ESA, pa je dodal: "Vesoljska agencija se pri napajanju svojih satelitov na sončno energijo zanaša že zdaj. Za te potrebe smo razvili učinkovite sončne celice, inteligentni sistem upravljanja in sisteme za shranjevanje energije. S svojim strokovnim znanjem in z naprednimi tehnologijami bo agencija ESA podprla Piccardovo prizadevanje." Tudi sicer ESA precej sodeluje z inovativnimi posamezniki, na primer pomaga pri razvoju avtomobilov na solarni pogon in dirkalnih avtomobilov, ki delujejo na okolju prijaznejše gorivo.

Piccard je sam priznal, da sedanji model letala ne bo mogel nikoli prepeljati veliko potnikov. Vsi pa verjamejo, da bodo s tem ustvarili zavedanje, da je mogoč razvoj tudi s takšnimi tehnologijami in obnovljivimi viri energije. Najbolj kritičen dejavnik projekta je dober izkoristek sonca čez dan, tako da letalo ostane v zraku in se hkrati shrani še dovolj energije za nočni let. Z drugimi besedami, letalo mora biti takšno, da se lahko shrani čim več energije, kar omogočata odlična aerodinamična oblika in kar najmanjša teža letala.

Leta 1999 je Bertrand Piccard prvi brez postanka obletel Zemljo z balonom. Njegov takratni kopilot Brian Jones bo tokrat eden od treh pilotov, ki bodo vozili novo letalo. Ko bo šel leta 2010 Solarni impulz na pot, se bosta Brianu Jonesu v pilotski kabini pridružila še njegov idejni oče Piccard in Andre Borschberg, direktor podjetja Solar Impulse, nekdanji vojaški pilot z licenco za profesionalno pilotiranje letal in helikopterjev.

Pot okoli sveta bo potekala v petih etapah, vsaka od etap pa bo trajala tri do pet dni. Načrtujejo pot v smeri zahod-vzhod, 10 do 30 stopinj severno od ekvatorja, da bi izkoristili prednosti močnejših vetrov in večje količine sonca na tem delu Zemlje. Model letala so pokazali na junijskem mednarodnem letalskem sejmu Le Bourget air show v Parizu. Do predvidenega poleta leta 2010 morajo letalo še izpopolniti ter opraviti kar nekaj dnevnih in nočnih testnih poletov. Šele takrat bodo prepričani, da je letalo pripravljeno za polet okoli sveta.

Richard Bach je v knjigi Jonathan Livingston Galeb deal: "Uspeli so, ker so verjeli." Zato Piccardu in njegovi ekipi zaželimo trdno voljo, uspešno delo in srečno pot leta 2010.