Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Lidl v Sloveniji s 43 poslovalnicami in skoraj 1100 sodelavci

Ljubljana -  Slovenska podružnica nemške trgovske verige Lidl je od vstopa na slovenski trg leta 2007 do danes postavila 43 poslovalnic, skupno pa beleži 1083 sodelavcev. Tako je na današnji novinarski konferenci, sicer namenjeni predstavitvi projekta mobilne pisarne LiMO, povedal direktor skupnih služb v družbi Lidl Slovenija Martin Kokol.

Nemški diskontni trgovec Lidl (Foto: Jaka Adamic)

"Pričakujemo, da bomo v naslednjih mesecih število sodelavcev povečali že preko 1100," je Kokol povedal na sploh prvi Lidlovi tovrstni novinarski konferenci v Sloveniji.

Generalni direktor družbe Lidl Slovenija Gregor Kosi je ob robu novinarske konference za STA dodal, da je podjetje šele sredi načrtovane širitve poslovanja v Sloveniji, zato se bosta tako število poslovalnic kot zaposlenih v naslednjih letih še povečevali.

Konkretnih podatkov o načrtovanem končnem številu poslovalnic ali tržnih deležih ni želel razkriti, glede prihodkov pa je povedal, da so v lanskem letu zabeležili visoko rast, rast pa se bo nadaljevala tudi letos.

Kokol je sicer še izpostavil, da v podjetju namenjajo veliko pozornosti zaposlenim. O tem po njegovih besedah pričajo številni kadrovski projekti, kot so kadrovske štipendije za študij v tujini, mentorstvo novozaposlenih, izmenjava s tujino, službeni odklop in raziskave mnenja in zadovoljstva zaposlenih.

Med projekte, s katerimi želijo prispevati k večji stroškovni učinkovitosti in prihranku pri času za administrativna dela ter posledično večjemu zadovoljstvu zaposlenih, sodi tudi LiMO.

V poslovanje uvedli aplikacije za Ipad

V sklopu tega projekta je tudi Lidl Slovenija v svoje poslovanje uvedel tablične računalnike Apple Ipad s prilagojenimi poslovnimi aplikacijami, ki so jih v Lidlu razvili sami in v sodelovanju z ameriškim tehnološkim velikanom Apple.

Vodja projekta LiMO v podjetju Lidl Slovenija Gregor Planinšič je pojasnil, da so s tem regionalni vodje prodaje dobili sodoben delovni pripomoček, ki jim olajša vsakdanje delo npr. v obliki hitrega dostopa do najbolj svežih podatkov in enostavnega poročanja vodstvu. Na ta način prihranijo čas, zmanjša se tudi potreba po dokumentih v papirnati obliki.

Projekt LiMO so v koncernu Lidl začeli leta 2010, leta 2011 so ga testno uvedli v Nemčiji, leto kasneje še v Španiji, na Slovaškem in Irskem, z letošnjim letom pa kot omenjeno še v Sloveniji in večini ostalih držav.

Za potrebe projekta je Lidl postavil tudi svojo strežniško in omrežno infrastrukturo, poleg tega so postavili svojo lastno trgovino z aplikacijami.

V prvi fazi so v projekt vključeni regionalni vodje prodaje in vodstvo, tako da danes na ravni skupine Lidl tablice uporablja okrog 2500 zaposlenih. V Sloveniji tablice z aplikacijami trenutno uporablja 16 zaposlenih, ob koncu uvedbe projekta naj bi jih okrog 70 do 80. Z uporabo tablic naj bi prihranili okrog 50 odstotkov časa pri administrativnih in 20 odstotkov pri kontrolnih opravilih.

Ob zaključku projekta leta 2014, v katerega bodo v nadaljevanju vključeni tudi poslovodje, bo tablice pri delu uporabljalo več kot 10.000 uporabnikov v 24 evropskih državah, v katerih deluje Lidl.

Nemški Lidl je svojo prvo poslovalnico odprl leta 1973 v Ludwigshafnu, do danes pa se je razširil v več kot 20 držav, v katerih ima več kot 10.000 poslovalnic in 200.000 sodelavcev.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor

Prva kotacija Osveženo: 05.03.2015, 12:59
GRVG 5,25 2,94%
IEKG 1,07 -2,73%
KRKG 59,85 -1,07%
LKPG 24,50 1,24%
MELR 72,50 0,00%
PETG 278,00 -0,71%
POSR 16,10 -0,62%
TLSG 145,00 0,69%
ZVTG 27,25 -0,18%