Dosežena cena na dražbi je bila precej višja od tokratne izklicne v višini 170.000 evrov in se je približala prvotni ceni 340.000 evrov. Dražbe se je namreč poleg Zelene hiše udeležil še en dražitelj, in sicer družba Terra Australis. Dražitelja sta na približno uro trajajoči dražbi močno dvignila ceno.

Na koncu je bila za Terro Australis cena previsoka in je pri ponudbi 320.000 evrov odstopila. Kot je pojasnil avstralski podjetnik slovenskega rodu Anthony Tomažin, je nameraval kupiti celotno Kordeževo hišo na Plani v Lescah, vendar se ni mogel dogovoriti z Zeleno hišo in Kordežem.

Zelena hiša mora sedaj kot najboljši ponudnik sodišču v roku meseca dni plačati kupnino 322.000 evrov, v nasprotnem primeru bo k nakupu po ceni 320.000 pozvala Terro Australis. Če tudi ta ne bi plačala kupnine, bi sodišče ponovilo dražbo.

Končna cena je sicer precej visoka, vendar kot je pojasnil pooblaščenec Zelene hiše Janko Žičkar, to za družbo ni tako pomembno, saj je tudi prvi upnik in naj bi prejela sredstva iz kupnine. Skupaj Kordež družbi, ki bo po dogovoru z Gorenjsko banko leta 2012 in plačilu kupnine lastnica celotne hiše in pripadajočega zemljišča, dolguje 2,5 milijona evrov. Terjatev se bo sedaj znižala za višino kupnine.

Prodajo je zahtevalo šest upnikov

Prodajo Kordeževe hiše je sicer zahtevalo kar šestih upnikov, ki jim Kordež dolguje več kot pet milijonov evrov. Poleg Zelene hiše tudi Factor banka zahteva 2,6 milijona evrov, po nekaj tisoč evrov pa Kordež dolguje še Gorenjski banki, Zavarovalnici Triglav, Diners Clubu Slovenija in davčni upravi.

Dolgovi Kordeža izhajajo predvsem iz menedžerskega prevzema Merkurja, za katerega je bil primoran vzeti osemmilijonski kredit. Merkur pa zaradi oškodovanja pri prodaji trgovskega centra na Primskovem od njega terja devet milijonov evrov.