Jurenec je bil v preteklosti tudi direktor za jadransko regijo znotraj Central European Media Enterprises (CME), lastnice Pro Plusa, leta 2005 pa je postal generalni direktor Nova TV na Hrvaškem, so danes sporočili iz družbe Antenna TV SL.

Verjame v razvoj Planet TV

»Številne Jurenčeve medijske in televizijske izkušnje bodo ustvarile okolje, v katerem se bo Planet TV dodatno razvijal na slovenskem medijskem trgu,« je ocenil izvršni direktor Antenna Group Pete Smith. Jurenec ob tem verjame v razvoj te televizije in si želi, da se pod njegovih vodstvom razvije v vodilno medijsko hišo na slovenskem trgu, so dodali.

Šušteršičeva, ki je bila v družbi direktorica prodaje, je februarja prevzela še vodenje podjetja Antenna TV SL. Po Jurenčevem prihodu ostaja direktorica prodaje Planeta TV, so pojasnili v družbi. Na vodilnem mestu je februarja nasledila Pavla Stancheva, ki je Planet TV vodil eno leto.

Poslovanje v Grčiji, na Cipru, v ZDA, Avstraliji ...

Planet TV je začel oddajati novembra 2012, nastal pa je pod okriljem Telekomove hčerinske družbe Tsmedia. Danes sodi pod družbo Antenna TV SL, ki je v 51-odstotni lasti grške Antenne oziroma njene na Nizozemskem registrirane družbe Antenna Slovenia, 49-odstotni delež pa je v lasti družbe Tsmedia.

Antenna je bila ustanovljena v Grčiji leta 1988 in je v zasebni lasti družine Kyriakou. Posluje v Grčiji, na Cipru, v Srbiji, Črni gori, ZDA, Evropi in Avstraliji.