Včerajšnje odločanje o dveh novih članih poslovodstva Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) se je zavleklo v večerne ure. Do konca redakcije ni bilo znano, ali in koga so ob bok generalnemu direktorju Blažu Košoroku v poslovodstvo družbe imenovali nadzorniki, ki jih vodi Miloš Pantoš.

Po naših informacijah so bila po tistem, ko je povabilo kadrovske agencije odklonilo kar nekaj kandidatov, še včeraj popoldne v igri za položaj člana poslovodstva za finance štiri imena: nekdanji član uprave Kada in aktualni predsednik uprave Triglava Naložb Stojan Nikolić, leta 2012 član strateškega sveta tedanjega ministra za finance Janeza Šušteršiča za bančne zadeve; nekdanja članica uprave družbe za upravljanje Perspektiva Jana Odar, ki je bila leta 2010 med kandidati za vodenje Agencije za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN); direktor Hypo Leasinga Mitja Križaj in nekdanji visoki uslužbenec Preventa Globala Gregor Mlakar. Slednji je tik pred stečajem slovenjegraške skupine leta 2010 z njenim brazilskim podjetjem podpisal svetovalno pogodbo, na mesec vredno 10.000 ameriških dolarjev.

Po informacijah, ki jih včeraj ni bilo mogoče preveriti, naj bi bil Mlakarju najbolj naklonjen eden od predstavnikov zaposlenih. Vsi štirje kandidati naj bi se včeraj udeležili tudi razgovorov z nadzorniki v prostorih HSE, pri čemer naj bi nekateri kandidati izrazili željo, da bi mandat nastopili šele proti koncu meseca. Pantoš za komentar ni bil dosegljiv.

Že v torek smo poročali, da naj bi bil najresnejši kandidat za položaj člana uprave za tehnične zadeve Simon Urbancl, ki je bil do leta 2011 zadolžen za kratkoročno trgovanje z električno energijo pri Gen-I, zdaj pa je zaposlen v Gazpromovem londonskem podjetju. pc