Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

ECB ostaja pri nespremenjeni denarni politiki

Frankfurt -  Svet Evropske centralne banke (ECB) pričakovano ni znižal ključne obrestne mere za območje evra, ki tako ostaja na rekordno nizki ravni 0,75 odstotka. Vlagatelji bodo zdaj pozorni na novinarsko konferenco predsednika ECB Maria Draghija, saj nekateri ocenjujejo, da bi utegnil odpreti vrata možnosti znižanja cene denarja v prihodnje.

(Foto: Reuters)

Nespremenjeni je osrednja denarna ustanova v območju evra pustila tudi obrestni meri za mejno posojanje in deponiranje presežne likvidnosti, ki tako ostajata pri 1,5 oz. nič odstotkih.

Nekateri analitiki menijo, da utegne Draghi v svojih izjavah nakazati na pripravljenost Frankfurta za poseg v ključno obrestno mero v prihodnjih mesecih ali nove ukrepe za povečanje količine denarja v obtoku, če bodo razmere to narekovale.

Poznavalci so sicer še pred nekaj tedni ocenjevali, da bo ECB nekaj časa igrala stransko vlogo in pomembnejših ukrepov ne bo sprejemala, vendar pa bi razvoj dogodkov v zadnjih dneh to oceno lahko spremenil.

Kot prvo je izid parlamentarnih volitev v Italiji po stabilni vladavini tehničnega premiera Maria Montija vrnil politično nestabilnost v tretje največje evrsko gospodarstvo, kar je vsaj začasno povečalo negotovost na finančnih trgih in znova vzbudilo špekulacije o potrebi po reševanju te države z največjim nominalnim javnim dolgom v Evropi.

Kot drugo je Evropska komisija nedavno v zimski napovedi ocenila, da so se obeti za okrevanje gospodarstva v evrskem območju poslabšali. Območje evra bo tako letos beležilo 0,3-odstotni padec BDP in ne 0,1-odstotno rast.

Kot tretje pa je območje evra februarja na letni ravni po prvi oceni zabeležilo 1,8-odstotno inflacijo, potem ko je januarja znašala dva odstotka. Inflacija se je znižala bolj od pričakovanj in je tako zdaj celo pod srednjeročnim ciljem osrednje denarne ustanove v območju evra.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
ECB ni posegla v denarno politiko Novice

ECB ni posegla v denarno politiko

Svet Evropske centralne banke (ECB) danes pričakovano ni znižal ključne obrestne mere za območje evra, ki ostaja na rekordno nizki ravni 0,75 odstotka. Analitiki menijo, da bo ECB ob prvih znakih stabilizacije razmer v območju evra še nekaj časa igrala bolj stransko vlogo in pomembnejših ukrepov ne Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor

Prva kotacija Osveženo: 02.03.2015, 12:59
GRVG 5,15 0,19%
IEKG 1,10 0,00%
KRKG 61,00 0,00%
LKPG 23,95 0,84%
MELR 72,51 0,01%
PETG 279,00 0,25%
POSR 16,30 1,88%
TLSG 145,90 1,11%
ZVTG 27,55 2,80%