Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

CPL zaradi kraje dokumentacije obiskali kriminalisti; delavci so prejeli odpovedi

Ljubljana -  Delavci Cestnega podjetja Ljubljana (CPL) so danes prejeli odpovedi. Podjetje pa so dopoldne obiskali tudi kriminalisti, ki so priprli enega moškega, ki naj bi v sredo vdrl v prostore CPL in ukradel del odločb o prenehanju zaposlitve delavcev. Policija preiskuje sum kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

(Foto: Jaka Gasar)

Stečajni upravitelj CPL Veljko Jan je danes 264 delavcem vročil odpovedi zaposlitve. 39 delavcem v vzdrževanju bo sedaj zaradi nekaterih nedokončanih del ponudil delo za določen čas. Zaposlitve mora sicer odobriti sodišče.

Nekateri izmed delavcev - družba jim dolguje med drugim zadnje štiri plače - so izrazili dvom, da bodo svoje terjatve dobili poplačane. Delavci se bodo po preteku 15-dnevnega odpovednega roka lahko prijavili na zavod za zaposlovanje in po prijavi terjatev v stečaju uveljavljali izplačilo iz jamstvenega sklada.

Varnostna služba v CPL je danes zjutraj obvestila policijo, da je nekdo v sredo popoldne vdrl v poslovne prostore družbe, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana. Policisti so ugotovili, da je bilo ukradenih več listin o prenehanju zaposlitve delavcev, in osumljenca pridržali. Po informacijah POP TV naj bi šlo za Jerneja Gostišo.

Policija podatke še zbira, ima pa dogodek znake kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin, so še sporočili.

»Očitno nekaterim ni všeč, da se stečajni postopek nadaljuje,« je dogodek novinarjem komentiral Jan. Dodal je, da pa morajo stvari delati po zakonu. Kljub temu, da je do dogodka prišlo, so večino dela glede odločb o prenehanju pogodb o zaposlitvi opravili, je dodal.

Po informacijah časnika Finance pa naj bi že minuli teden tik pred prihodom stečajnega upravitelja v podjetje neznanci uničili več poslovne dokumentacije in skušali iz računalniškega strežnika izbrisati del podatkov. Kar naj bi se pri tem zapletlo, naj bi v podjetju izklopili elektriko in internetno povezavo.

Jan je v sredo, dan po uvedbi stečaja, povedal, da v prostorih ni bilo elektrike in tako ni mogel dostopati do podatkov.

Glede CPL sicer ločeno od današnjega dogodka že nekaj časa intenzivno poteka predkazenski postopek, so danes povedali na kriminalistični policiji. Drugih podatkov oz. podrobnosti iz preiskave zaradi varovanja interesa predkazenskega postopka niso posredovali.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Po propadu CPL Petričevi naskakujejo še KPL Novice

Po propadu CPL Petričevi naskakujejo še KPL

Potem ko je Primož Ovijač pognal v stečaj Cestno podjetje Ljubljana, so mu lastniki priskrbeli novo službo. Stečajni upravitelj se je moral medtem prvi dan ukvarjati s priklopom elektrike in interneta. Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor

Prva kotacija Osveženo: 27.02.2015, 12:59
GRVG 5,14 -0,58%
IEKG 1,10 4,76%
KRKG 61,00 3,37%
LKPG 23,75 2,15%
MELR 72,51 0,01%
PETG 278,30 -0,61%
POSR 16,00 -1,84%
TLSG 144,30 -0,48%
ZVTG 26,80 3,08%