Medja: Ni razloga za strah

Medja je po sestanku novinarjem povedal, da so govorili o določenih vprašanjih, povezanih z načrtovano prodajo Mercatorja. Bratuškovi so pojasnili, da Nova Ljubljanska banka (NLB) v takšnih postopkih vedno dela transparentno in profesionalno, pri čemer niso razkrivali poslovnih skrivnosti.

Kopač-Mrakova: Z vidika socialne države je razprava o Mercatorju še kako pomembna

»Hkrati smo lahko pokazali, da tu ni razloga za strah, tudi širše javnosti ne. NLB namerava namreč tudi v prihodnosti ostati kreditodajalec Mercatorja, kot je že dolga leta, zato je tudi NLB v prvem interesu, da ta družba posluje stabilno in pozitivno na dolgi rok ne glede na njeno lastništvo,« je dejal.

Kdaj bo prodaja zaključena, se ne ve

Ker se je sam iz zadeve prodaje približno 53-odstotnega deleža Mercatorja Agrokorju izločil, ni mogel oceniti, ali bo prodaja ta teden oz. najpozneje v ponedeljek, ko naj bi se za to iztekel rok, tudi dejansko zaključena.

Tega ni mogel komentirati niti Podbevšek, saj to, kot je dejal, trenutno ni odvisno od njih, ampak od kupca, ki mora izpolniti svoje obveznosti. Prav tako je prvi nadzornik NLB dejal, da bo Mercator ne glede na to, ali bo do prodaje prišlo ali ne, v prihodnjem obdobju še naprej posloval finančno stabilno.

NLB ne bo financiral Agrokorja za prevzem

Premierka, ki opravlja tekoče posle, pa je dejala, da ne ona ne njena vlada Bruslju nista dala nikakršne obljube o prodaji Mercatorja. »Sestanek sem sklicala zaradi vtisov v medijih, da je finančna transakcija pomembnejša od ljudi, ki v podjetju delajo,« je poudarila.

Dodala je, da NLB ne bo financiral Agrokorja za prevzem, kar še ne pomeni, da je prodaja zaključena. Pristavila je, da so to pogoji, pod katerimi se edino to lahko zgodi.