Štirim novim nadzornikom je mandat sicer začel teči 7. novembra, poleg omenjenih pa sta v njem kot predstavnika kapitala še nekdanji član uprave Slovenskih železnic Milan Perovič, ki sicer od lani že predseduje nadzornemu svetu Aerodroma Ljubljana, ter strokovnjak za gospodarsko pravo Peter Grilc iz ljubljanske pravne fakultete.

V šestčlanskem nadzornem svetu do avgusta naslednje leto ostajata dosedanja predstavnika zaposlenih Božidar Pograjc in Rudi Matjašič.

Poslovodstvo družbe, ki ga sestavljajo generalni direktor Boris Novak, njegov namestnik Igor Marinič in član poslovodstva Vinko Filipič, je danes nove nadzornike seznanilo z delovanjem in poslovanjem družbe, glavnimi strateškimi usmeritvami ter njenimi najpomembnejšimi akti.

Ob tem je nadzorni svet obravnaval tudi informacijo o poslovanju Pošte Slovenije v prvih devetih mesecih letos. Družba, ki je lansko leto zaključila z izgubo, je v tem obdobju opravila dobrih 721,5 milijona storitev ter ustvarila za 6,2 milijona evrov dobička pred obdavčitvijo, so sporočili iz Pošte Slovenije.

Sicer pa je po neuradnih informacijah iz omenjenega rezultata že izvzetih 750.000 evrov, ki pomenijo devet dvanajstin za letos predvidene božičnice za zaposlene ter okoli 1,8 milijona evrov, kar je prav tako sorazmerni delež devetih mesecev z delavskimi predstavniki dogovorjenega izplačila premije za dodatno pokojninsko zavarovanje.