Družba pričakuje, da bo za odpravnine namenila 300 milijonov dolarjev, ta enkratni strošek pa naj bi bil vknjižen že v tekočem tretjem poslovnem četrtletju, je poročala ameriška tiskovna agencija AP.

Ob tem spletni velikan računa še na okoli 90 milijonov dolarjev stroškov, povezanih z zapiranjem Motorolinih objektov v prihodnjem letu. Okoli 40 milijonov dolarjev teh stroškov naj bi obračunal v tekočem četrtletju.

Če bo evalvacija načrta pokazala na potrebo po dodatnem varčevanju, bi bilo mogoče v prihodnosti še nadaljnje ukinjanje delovnih mest.

Google je že avgusta napovedal, da bo v Motoroli Mobility s ciljem povečanja dobičkonosnosti družbe odpustil približno 4000 zaposlenih, od tega dve tretjini zunaj ZDA. Kot so pojasnili v spletnem velikanu, bodo konsolidirali ali zaprli tretjino od 90 Motorolinih lokacij.

Google je Motorolo Mobility, ki je bila ustanovljena lansko leto z ločitvijo družbe Motorola na družbo za izdelavo mobilnih telefonov in družbo za vladno in javno varnost Motorola Solutions, za 12,5 milijarde dolarjev kupil maja letos. Na ta način je postal precej bolj konkurenčen ameriškemu tehnološkemu gigantu Apple, saj ima Motorola v lasti približno 17.000 patentov.