Podjetje Visionect se ukvarja z razvojem in izdelavo inovativnih rešitev s področja brezžičnih tehnologij in elektronskega papirja. Med drugim je razvilo elektronsko tablico za profesionalno rabo, ki, kot so pojasnili v skladu, v svetu glede robustnosti, vzdržljivosti in zaščite podatkov, hkrati pa cenovne dostopnosti, nima prave konkurence.

Pojasnili so še, da je tablica uporabna za najrazličnejše namene; razvite, v razvoju ali v idejni fazi so rešitve za gostinstvo (elektronski jedilni list), hotelirstvo (gostov osebni komunikator), navtiko (navtični instrumenti), digitalne reklamne napise, spremenljive prometne znake, medicino, itd.

S kapitalom STH Ventures bo Visionect omogočil proizvodnjo večjega števila tablic in hitrejši prodor na mednarodna tržišča, so še poudarili v skladu.

STH Ventures je sklad tveganega kapitala, ki ga je leta 2010 ustanovila družba S.T. Hammer. Od konca leta je 49-odstotni delež sklada v lasti države. Naložbe sklada STH Ventures so usmerjene v mala in srednje velika podjetja v Sloveniji in regiji, ki imajo dolgoročni razvojni potencial.

Cilj sklada je spodbujanje nastajanja novih uspešnih podjetij, ki bodo razvijala napredne izdelke ali storitve in bodo ustvarjala delovna mesta z visoko dodano vrednostjo.